Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύκλωμα κυνηγών απολιθωμάτων με έδρα το Λονδίνο, πίσω από την κλοπή των απολιθωμάτων βάδισης

Έκπληξη προκάλεσε το θράσος ( εν μέσω αναφοράς στα ΜΜΕ του γεγονότος της ιστορικής αυτής ανακάλυψης  ) και η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε …. η κλοπή  των απολιθωμάτων βάδισης
προγόνου του ανθρώπου, ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών, από το Καστέλι  Κισσάμου, στα Χανιά.
Το σοκ  ήταν μεγάλο για  την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα , όπως και η ικανοποίηση …. αργότερα , όταν βρέθηκαν .
Όφειλαν όμως όλοι οι εμπλεκόμενοι να προφυλάξουν προληπτικά  το εύρημα.
Αυτή η έλλειψη πρόληψης ( μετά από 6 εκατ. χρόνια ) , τους χρεώνεται αφού , η κατάσταση του χώρου όπου βρέθηκαν τα ευρήματα αυτά , δεν θα είναι ποτέ πλέον , η ίδια . Όχι μόνο τους χρεώνεται αλλά , ¨γεννοβολά ¨ πολλές υποψίες.
Ας είναι …. 
Ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικοί θησαυροί λοιπόν  ¨φεύγουν ¨ από την χώρα μας εξαιτίας της ασύλληπτης δράσης μεγάλων κυκλωμάτων αρχαιοκαπηλίας, που έχουν απλώσει τα δίκτυα τους ως και σε οίκους δημοπρασιών του εξωτερικού.
Τα διεθνές κυκλώματα αυτά ,  έχουν τα πλοκάμια τους σε πολλές χώρες . Στην Ελλάδα ¨παρακολουθούν ¨ τις περιοχές :
 Αττική ( έχουν ενοικιάσει σπίτια πέριξ της Ακρόπολης ) , Θεσσαλονίκη, oολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  και ειδικά τον Δήμο Αμφίπολης ,Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Κόρινθο, Κρήτη  ( πρόποδες Ψηλορείτη , Κνωσό , Χανιά ) , Τρίκαλα, Λάρισα, Λαμία, Δράμα, Προμαχώνα και Ρόδο… προς το παρόν
 Στη Μακεδονία μάλιστα υπάρχουν κυνηγοί απολιθωμάτων, αρχαίων, αλλά και πολύτιμων ορυκτών .Οι περισσότεροι εξ αυτών συνδέονται με κυκλώματα που δρουν στο Λονδίνο .
ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΗΜΑΣΙΕΣ ( απολιθωμάτων βάδισης ) προγόνου του ανθρώπου, ηλικίας 5,7 εκατομμυρίων ετών, που  εκλάπησαν από το Καστέλι  Κισσάμου, στα Χανιά…. τους προλάβατε στο παραπέντε ..
Σημ : Ενεργοποιήστε  την διαδικασία υποβολής αιτήματος για την παροχή δικαστικής συνδρομής από τις Αρχές της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, της Μεγάλης Βρετανίας ( ειδικά )  και της Βουλγαρίας.
Το κύκλωμα είναι .. μεγάλο και ¨ασύλληπτης ¨ δράσης .
Τα μέλη των κυκλωμάτων αυτών γνωρίζουν ότι απειλούνται με βαρύτατες ποινές όπως :
-σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση,
-της παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς,
-της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών,
-της υπεξαίρεσης μνημείων κατ’ επάγγελμα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος,
-της Πλαστογραφίας  ,αφού καταρτίζουν πλαστούς τίτλους κατοχής, στους οποίους αναφέρονταν γενικά και αόριστα, ότι π.χ  τα νομίσματα προέρχονταν από ιδιωτική συλλογή.
της παράβασης της νομοθεσίας περί καταχραστών Δημοσίου .κ.α
Πως δρουν … για όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την αστυνομία !!
Ως εγκληματική οργάνωση έχoυν δομημένη ιεραρχία, με προκαθορισμένους ρόλους μεταξύ των μελών της και  λειτουργούν σε υποομάδες ως εξής :
1.Λαθρανασκαφείς: Στο πρώτο στάδιο ιεράρχησης βρίσκονται οι λαθρανασκαφείς. Αυτοί επιλέγουν τους τόπους για λαθρανασκαφή των αρχαίων αντικειμένων, ζουν ή εργάζονται κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους ή ακόμα και μέσα σε αυτούς ,  επιλέγουν  τοποθεσίες για τις οποίες μπορούν να  συλλέξουν πληροφορίες, για πιθανή ύπαρξη αρχαιοτήτων, Είναι ιδιαίτερα φιλικοί , καινούριοι στην περιοχή , οικονομικά άνετοι , πλασάρονται ότι έχουν γνωριμίες , δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για την περιοχή κ.α
2.Μεσάζοντες ή ¨εκτιμητές ¨: Το επόμενο στάδιο ιεράρχησης . Εδώ  βρίσκονται τα άτομα στους οποίους επιδεικνύονται αρχικά τα παράνομα αρχαιολογικά ευρήματα, είτε δια ζώσης, είτε σε φωτογραφίες και οι οποίοι προβαίνουν στην αρχική εκτίμηση της αξίας τους .
Αυτοί  αναλαμβάνουν  και την περαιτέρω διάθεση των ευρημάτων  είτε αγοράζοντας τα αρχαία αντικείμενα από τους λαθρανασκαφείς , είτε μεσολαβούν για να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των αγοραστών και των λαθρανασκαφέων , λαμβάνοντας το  ποσοστό τους φυσικά.
Γενικά λειτουργούν ως ¨περιφερειάρχες ¨ ενώ ενίοτε ,   είναι  και οι ίδιοι λαθρανασκαφές.
 3.Αρχηγικά στελέχη. Αυτά συγκεντρώνουν τελικά τις αρχαιότητες, τις εξάγουν συνήθως  , και τις παραδίδουν σε οίκους δημοπρασιών ή απευθείας σε  πλούσιους αλλοδαπούς ιδιώτες αγοραστές. Τα κέρδη είναι ασύλληπτα !
Στο Λονδίνο υπάρχει  ιδιότυπος «οδηγός»-  διαδραστικός χάρτης, που είναι πλέον στη διάθεση των χρηστών του Διαδικτύου από το 2014 (γεωλόγων και όχι μόνο) μέσω της ιστοσελίδας londonpavementgeology.co.uk.
Ο χάρτης  αυτός παρέχει πληροφορίες σχετικά με την ακριβή τοποθεσία, τον τόπο προέλευσης και την ηλικία πετρών και απολιθωμάτων, που ενσωματώθηκαν σε τοίχους και δάπεδα της πόλης , τους τελευταίους τρεις αιώνες.
Νέα στοιχεία προστίθενται σχεδόν καθημερινά, ενώ η συνεισφορά των ερασιτεχνών «κυνηγών απολιθωμάτων» είναι ευπρόσδεκτη.
Ξετυλίγοντας το κουβάρι ( κάθε καινούργιας προσθήκης )  ανάποδα μπορεί κάποιος εύκολα να ¨ξετινάξει¨ αυτά τα κυκλώματα ….κύριοι .
Αυτό  το συμβάν  της κλοπής ιχνών βάδισης πρόγονου ανθρώπου 5,7 εκατ ετών   ( γεγονός που υποβιβάστηκε εγκληματικά θα λέγαμε ) καταδεικνύει περίτρανα πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα να μπορεί να διαφυλάξει την πολιτισμική της κληρονομιά .
Πόσο σημαντικό είναι να αποδείξει ότι είναι μιας ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΥΠΕΡ-ΔΥΝΑΜΗ
Είστε άξιοι  και ικανοί να φυλάξετε τέτοιες παρακαταθήκες εκατομμυρίων ετών ;;
Αποδείξτε το , γιατί έρχονται κι άλλα τέτοια στο φως και κάποιοι …. θα χάσουν τον  ύπνο τους .
ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια