Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενωμένοι Αστυνομικοί: Πολλά ψέματα είπανε, ας πούμε και μερικές αλήθειες

 Παραθέτουμε κείμενο των Ενωμένων Αστυνομικών


Με διαδικασίες εξπρές, τον Μάιο του 2017 η κυβέρνηση ψήφισε στη Βουλή το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, ανάμεσα στα οποία ήταν και το μνημονιακό «νέο μισθολόγιο των ενστόλων». Ένα μισθολόγιο που έφερε την εκ βάθρων αλλαγή στην δομή του μισθολογίου μας, αναδρομικά μάλιστα από την 1-1-2017, και το οποίο συνεχίζει να βαθύνει ακόμα περισσότερο την πολιτική της λιτότητας, των περικοπών και της ανισότητας.

Ας δούμε όμως τι άλλαξε αλήθεια:
-καθιέρωσαν «επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας», δηλαδή το γνωστό «επικινδύνου» που διεκδικούσαμε χρόνια και χρόνια, «διαφοροποιείται πλέον ανά διοικητικό βαθμό και να προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των στελεχών». Ως συνέπεια, διαμορφώνεται πλέον από τα 55 ευρώ (άγαμος Αστ/κας) έως τα 505 ευρώ (Αρχ/γος ΓΕΕΘΑ!).
-κατάργησαν τις μισθολογικές προαγωγές και καθιέρωσαν 4 κατηγορίες ένταξης, από 35 έως 22 μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με την κατηγορία, ενώ η Β κατηγορία που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Αστυνομικών έχει 28 μισθολογικά κλιμάκια.

Και ναι μεν η Κυβέρνηση ευαγγελίστηκε τον ονομαστικό μεικτό μισθό, στους οποίους ενσωματώθηκαν τα περισσότερα διάσπαρτα επιδόματα, αλλά στην πραγματικότητα οι καθαρές αποδοχές φέρνουν μειώσεις που ξεκινάνε τουλάχιστον από τα -20 ευρώ (αξιωματικοί εκ υπαξιωματικών) για να φθάσουν στα -160 ευρώ (μη παραγωγικής σχολής αστυφύλακες), ενώ απομένει να διασαφηνιστεί πως θα διαμορφωθούν οι κρατήσεις στην σύνταξη, στο επικουρικό, στα μερίσματα, στο εφάπαξ. Από την άλλη βέβαια πλευρά, στους υψηλόβαθμους δίνει αυξήσεις από 20 έως 120 ευρώ, στην οποία ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας του ΥΠΕΘΑ!!!

-δημιουργεί την «προσωπική διαφορά», που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι μεγαλύτερη στο χαμηλόβαθμο προσωπικό με πολλά ή λίγα έτη υπηρεσίας, στους άγαμους και στους διαζευγμένους, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις συναδέλφων που δε θα λάβουν ΠΟΤΕ αύξηση και δε θα αποσβέσουν ΠΟΤΕ την προσωπική διαφορά, αφού θα αποστρατευτούν με αυτή.

Στην πραγματικότητα άνοιξαν την ψαλίδα μεταξύ υψηλόβαθων και χαμηλόβαθμων!!!

Στην πραγματικότητα εξομοίωσαν το ειδικών συνθηκών με ένα απλό επίδομα !!!

Και όμως στην αιτιολογική έκθεση του ν. 4472/2017 αναφέρουν ότι: «Γίνεται προσπάθεια εξορθολογισμού του προσωπικού που αμείβεται με ειδικά μισθολόγια είτε με τη συγχώνευση ορισμένων επιδομάτων από αυτά που καταβάλλονται σήμερα, είτε με κατάργηση ορισμένων άλλων που στερούνται στην πραγματικότητα δικαιολογητικού λόγου χορήγησης».
Ναι η Κυβέρνηση απόδειξε πόσο «καλός μαθητής» είναι στην υλοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών και της τρόικας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα μας στάθηκε στο ύψος των καιρών;
Καλές οι γραφειοκρατικές ανακοινώσεις , οι «τουριστικές διαμαρτυρίες» , οι επικοινωνιακού τύπου «παραστάσεις» και οι πολλές selfies!
Στο αληθινό πεδίο μάχης η ΠΟΑΣΥ δεν κατάφερε να αναδείξει και να ανατρέψει προς όφελος μας τα νέα μισθολογικά δεδομένα. Παρέδωσε τα όπλα αμαχητί κι έτσι ψηφίστηκε ένα μισθολόγιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των στρατιωτικών και των αξιωματικών!
Δεν ξέρανε άραγε το «κοινό μυστικό»; Δεν διαβάζανε τους αρθρογράφους στον τύπο; Η΄ μήπως δώσαμε ανοχή για να εφαρμόζουν τις μνημονιακές τους πολιτικές ;

Ο χαμένος χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Σε λίγους μήνες θα φανούν τα αποτελέσματα του νέου μισθολογίου αλλά τότε θα είναι αργά για δικαιολογίες και ψέματα. Όλοι ξέρουμε τι συνέβη και ποια είναι η συμμετοχή, ή μάλλον η αδράνεια, της ΠΟΑΣΥ.
Η βαλτώδης υφιστάμενη κατάσταση του συνδικάτου μας πρέπει να αλλάξει πριν χάσουμε κι άλλα από τα κεκτημένα μας!
Ας ξεκινήσουμε με αλήθειες! Όχι άλλες δικαιολογίες! Όχι άλλη φτωχοποίηση!
Σας μάθαμε!

ENA “Ενωμένοι Αστυνομικοί”

“πρώτα ο Συνάδελφος”
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια