Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην διευθυντής της Συνεταιρικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ετέθη χθες το βράδυ, μετά την απολογία του, ο πρώην διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου, καθώς κατηγορείται για απιστία σε βαθμό
κακουργήματος.
Εισαγγελέας και ανακρίτρια διαφώνησαν σχετικά με την προφυλάκισή του, καθώς ο κατηγορούμενος παρουσίασε γνωματεύσεις για σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.
Τελικά, επί της προφυλάκισης ή της απελευθέρωσης, θα αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες μέρες.
Ο κατηγορούμενος βρισκόταν στο «τιμόνι» της τράπεζας από την ίδρυσή της έως το 2005 και ερευνάται για παράνομες χρηματοδοτήσεις προς επιχειρήσεις και πολίτες.
Για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου κατηγορούνται συνολικά 53 άτομα - μέλη των διοικητικών συμβουλίων της τράπεζας, υπάλληλοι και δανειολήπτες. Ανάμεσα τους πολιτικοί, πρώην βουλευτής, στελέχη αυτοδιοικητικών οργανισμών ακόμα και ανώτατο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μέχρι στιγμής, έχει προφυλακιστεί ένα πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, γνωστός τουριστικός πράκτορας και στέλεχος του Επιμελητηρίου Λέσβου, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις έως 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Η διαδικασία συνεχίζεται τη Δευτέρα με την απολογία ανώτατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ εν αποστρατεία ο οποίος διατέλεσε μέλος του διοικητικού, συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας την επίμαχη περίοδο.
Η υπόθεση αφορά τις εκταμιεύσεις δανείων με μεγάλο χρηματοδοτικό «άνοιγμα» -άνω του 15% των εποπτικών κεφαλαίων- κατά παράβαση των προβλεπόμενων διαδικασιών, την έλλειψη οικονομικών στοιχείων των πιστούχων και τη μη αξιολόγηση της οικονομικής τους κατάστασης.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια