Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξάρθρωση σπείρας που πραγματοποιούσε συναλλαγές με πλαστά χαρτονομίσματα στη Θεσσαλονίκη

Τρεις συλλήψεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου. Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα
ηλικίας 65, 70 και 43 ετών αντίστοιχα, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και παράβασης του Νόμου Περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης σε υπαίθρια λαϊκή αγορά στην περιοχή της Άνω Πόλης, κληθέντες αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν την 43χρονη, η οποία πραγματοποιούσε αγορές προϊόντων καταβάλλοντας πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, λαμβάνοντας ως ρέστα γνήσια χρήματα.

Επίσης, στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τέσσερα αποκόμματα από σκισμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 97,20 ευρώ, ως προερχόμενο από τις συναλλαγές της.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, προέκυψε ότι η συλληφθείσα παραλάμβανε τα πλαστά χαρτονομίσματα από τον 70χρονο, που λειτουργούσε κατ’ εντολή του 65χρονου, με σκοπό εκείνη να πραγματοποιεί συναλλαγές μικρής χρηματικής αξίας και να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος από τα χρήματα που λάμβανε ως ρέστα.

Άμεσα, οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατά την οποία εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο άνδρες στις περιοχές του κέντρου της πόλης και των Συκεών.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία που διαμένει ο 65χρονος, καθώς και σε ταράτσα παρακείμενης πολυκατοικίας που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-11 παραχαραγμένα νομίσματα των 50 ευρώ

-69 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 20 ευρώ

-2 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 10 ευρώ

-3 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ

-1 δέμα και 3 μικροδέμα κάνναβης συνολικού βάρους 350,1 γραμμαρίων

-12 ναρκωτικά δισκία

-1 ηλεκτρονική ζυγαριά

-Το χρηματικό ποσό των 2.850 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες συναλλαγές

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

πηγή: enikos
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια