Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελία όνειδος για την ΕΛΑΣ - Αστυνομικοί χτύπησαν μετανάστη μουσικό δρόμου στο Μοναστηράκι και μέσα στο Α.Τ. Ομονοίας

Η καταγγελια που θα διαβάσετε, αφορά στην υπόθεση της κράτησης των δύο ειδικών φρουρών της ομάδας ΘΗΣΕΑΣ μετά από αλληλομηνύσεις με αλλοδαπό και μεταξύ τους επεισόδιο στην
πλατεία Μοναστηρακίου.

Το bloko.gr που αποκάλυψε χθες την υποθεση (ΕΔΩ), παρέθεσε την άποψη των αστυνομικών, αγνοώντας για προφανείς λόγους τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς. Ένα κενό που έρχεται να καλύψει το ΚΕΕΡΦΑ και ο Πέτρος Κωνσταντίνου (ΕΔΩ), οι οποίοι παραθέτουν την αντίθετη θέση, που αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα τότε οι δύο συγκεκριμένοι αστυνομικοί αποτελούν όνειδος για την αστυνομία. Είπαμε όμως. Πάντοτε υπάρχει η μία και η άλλη αλήθεια και δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε ποιος από τους δύο την κατέχει.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως για τη τιμή του σώμαυος είναι επιτακτική ανάγη η λεπτομερής εξέταση της υπόθεσης από τη ρασιστική βία, καθώς επίσης και από τα πειθαρχικά συμβούλια του σώματος.

Διαβάστε τι υποστηρίζει η άλλη άποψη.

Με το χυδαίο πρόσωπο του ρατσισμού της ΕΛΑΣ βρέθηκε ο Καμαρά Μοχάμεντ, μουσικός δρόμου και μετανάστης από την Γουϊνέα. Δύο αστυνομικοί στο Μοναστηράκι, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτέμβρη, συνέλαβαν το μουσικό παρεμβαίνοντας σε ένα παντελώς ασήμαντο συμβάν. Ένα μπουκάλι άδειο κύλισε από τα ξύλινα παγκάκια στη πλατεία και έσπασε! Ένας αστυνομικός πλησίασε τον Καμαρά και άρχισε να τον βρίζει ενώ βρίσκονταν εκεί με τη γυναίκα του, η οποία μιλάει άπταιστα ελληνικά. Του πέρασαν τις χειροπέδες αφού του έβαλαν τα χέρια στη πλάτη. Του άφησαν σημάδια στα χέρια.

Ο αστυνομικός δεν του ζήτησε τα χαρτιά του αλλά ο Καμαρά είπε “έχω χαρτιά, γυναίκα και παιδί εδώ, δεν έκανα κάτι παράνομο, θα φωνάξω τη δικηγόρο μου. Γιατί με σπρώχνεις.”

Τότε ο αστυνομικός, ο οποίος τον γνώριζε από καιρό ως μουσικό

δρόμου του είπε: “Γαμώ και εσένα, και τη γυναίκα σου και τη δικηγόρο μαζί. Σήκω φύγε και μην ξαναπατήσεις στο Μοναστηράκι.” . “Όταν είμαι εγώ στο Μοναστηράκι, ούτε μουσική θα παίζεις, ούτε θα έρχεσαι εδώ.” Ο Καμαρά τον ρώτησε “γιατί τα κάνεις αυτά; Επειδή είμαι μαύρος;”

Του πέρασε χειροπέδες και μαζί με δεύτερο αστυνομικό τον απομάκρυναν και τον στρίμωξαν στο σημείο όπου υπάρχει η κατασκευή στην πλατεία. Ο ένας τον κρατούσε πιέζοντας τον στο σβέρκο και ο άλλος τον χτυπούσε στο πρόσωπο. Άλλοι δεκαπέντε αστυνομικοί κοιτούσαν το συμβάν.

Η ρατσιστική βία είχε τη συνέχεια της εντός του διαβόητου για τα κατορθώματα του ΑΤ Ομονοίας όπου τον χτύπησαν οι ίδιοι δύο αστυνομικοί μπροστά στον αξιωματικό υπηρεσίας!

Να θυμίσουμε στους ρατσιστές ράμπο της ΕΛΑΣ ότι ο Δήμος της Αθήνας έχει δώσει τη δυνατότητα στους μουσικούς δρόμου να εκφράζονται ελεύθερα μετά από πολύμηνες συζητήσεις.

H Αθήνα είναι και θα παραμείνει πόλη ανοιχτή στοςυ μετανάστες, πολυπολιτισμική και φιλόξενη για τους μουσικούς δρόμους.

Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι ρατσιστές αστυνομικοί και να σταματήσει η εκδικητική δίωξη που του άσκησαν φορτώνοντας του απίθανες κατηγορίες.


Η φωτογραφία που απαθανάτισε την σκηνή του ελέγχου



Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια