Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αλκοόλ και Οδήγηση - του Αντιστρατήγου ΕΑ Κωνσταντίνου Τζέκη

Όσο κάποιος πίνει καθισμένος κάνει κακό στον εαυτό του και στο άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον. Όμως τι γίνεται όταν αποφασίσει (και συνήθως το κάνει) να οδηγήσει;

Ο Νομοθέτης απαγορεύει την οδήγηση σε κατάσταση μέθης , όταν βρεθεί στο αίμα του οδηγού ποσότητα οινοπνεύματος μεγαλύτερη του 0,25% ανά κυβικό εκατοστό αίματος ή 0,10 για νέους οδηγούς, οδηγούς λεωφορείων, δικύκλων κλπ.
Το ερώτημα είναι πόση ποσότητα αλκοόλ μπορούμε να πιούμε ώστε να ξεφεύγουμε από τον έλεγχο της τροχαίας. Η σύσταση των ειδικών βέβαια είναι καθόλου.   Οι οδηγοί αν βρεθούν μεθυσμένοι σε έλεγχο οι επιπτώσεις είναι βαρύτατες, όπως και αν συμβεί τροχαίο ατύχημα, αφού οι ασφαλιστικές εταιρείες ουσιαστικά δεν αποζημιώνουν τους παθόντες .
Παράδειγμα 1ο Ποσοστό αλκοόλης στο αίμα
Έστω ότι ο οδηγός έχει βάρος 70 κιλά. Από αυτά το 70% είναι υγρά οργανικά (70%  των  70 κιλών =49 κιλά οργανικά υγρά).
Ένα λίτρο μπύρας, δηλαδή δύο μπουκάλια έχουν 40 γραμμάρια  καθαρό οινόπνευμα. Ποσοστό ανά κιλό οργανικού υγρού (40 γραμ. : 49 κιλά = 0,80 γραμμάρια περίπου. Δηλαδή 0,80 γραμμάρια καθαρού οινοπνεύματος ανά 1000 γραμμάρια οργανικών υγρών.
Ο οδηγός λοιπόν με 70 κιλά βάρος και δύο μπύρες είναι μεθυσμένος με βαριά μέθη.
Παράδειγμα 2ο
Μια γυναίκα πίνει δύο μπουκάλια μπύρα, δηλ. ένα λίτρο, με περιεκτικότητα οινοπνεύματος 5%. Το αποτέλεσμα αυτή τη φορά είναι τελείως διαφορετικό γιατί οι γυναίκες ζυγίζουν γενικά λιγότερο από τους άνδρες αλλά και γιατί τα οργανικά υγρά στις γυναίκες είναι το 60% του συνολικού βάρους της.
Αν λοιπόν ζυγίζει 55 κιλά, έχει 33 κιλά οργανικά υγρά. Έτσι το ποσοστό αλκοόλης είναι 40:33=1,21 στα χίλια. Συνεπώς έχει διπλάσιο σχεδόν αλκοόλ στο αίμα, σε σχέση με τον άνδρα, όπως στο προηγούμενο παράδειγμα.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να υπολογίσετε και για τα άλλα ποτά ώστε να μην τρέμετε μπροστά στον τροχονόμο. Η αρχική μας άποψη για καθολική αποχή από το αλκοόλ είναι και το μότο της Αλλαγής ζωής, η οποία παρέχει ουσιαστική γνώση  και τεράστια εμπειρία αποθεραπείας από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.
ΥΓ. Η «ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΗΣ» είναι κέντρο απεξάρτησης. ΤΗΛ. 6945784070,  6948362450,   2395062515, http://allagizois.com, Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης

Του Κων/νου Τζέκη

Αντιστρατήγου εα της ΕΛΑΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια