Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Αγιάς στα Χανιά

Στα χέρια του κράτους πέθανε ένας κρατούμενος των φυλακών αυτή τη φορά στις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά. Πρόκειται για έναν Ρουμάνο, 63 ετών, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών και
είχε μεταφερθεί πρόσφατα στις συγκεκριμένες φυλακές.
Όπως δηλώνει στην «Εφ.Συν. ο διευθυντής της Φυλακής, Γιάννης Κλαπάκης, ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε μεταφερθεί στις 4/7 στις φυλακές Αγιάς όχι όμως από μεταγωγή από άλλη φυλακή αλλά από κρατητήρια της αστυνομίας.
«Συνεπώς δεν είχε ιατρικό φάκελο και δεν επικαλέστηκε και ο ίδιος κάποιο ιατρικό ιστορικό. Ωστόσο, εξετάστηκε από την ιατρό παθολόγο της φυλακής αμέσως μετά την είσοδό του στο κατάστημα ενώ κατά τραγική σύμπτωση χθες το πρωί προσήλθε ξανά στο ιατρείο των φυλακών για προγραμματισμένη συμπληρωματική εξέταση, όπως γίνεται με όλους τους κρατούμενους.
»Και η εξέταση αυτή δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα υγείας, ωστόσο γύρω στις 2 το μεσημέρι της ίδιας μέρας και ενώ μιλούσε με κάποιον ομοεθνή του συγκρατούμενο, έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος. Αμέσως μεταφέρθηκε και πάλι στο ιατρείο, όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων. Εκεί διαπιστώθηκε πως ο άνθρωπος είχε καταλήξει», αναφέρει ο διευθυντής των φυλακών. 
Σύμφωνα με τον κ. Κλαπάκη, τα συμπτώματα και η εξέλιξη του περιστατικού δεν δείχνουν εγκληματική ενέργεια και προσομοιάζουν σε ανακοπή καρδιάς, ωστόσο και η διοίκηση των φυλακών αναμένει την ιατροδικαστική έκθεση που θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του κρατούμενου.
Τραγική λεπτομέρεια είναι πως η ποινή του κρατούμενου πλησίαζε προς το τέλος της και τον επόμενο μήνα επρόκειτο να αποφυλακιστεί.
Ο ίδιος είχε συλληφθεί για κλοπή και είχε ήδη μείνει αρκετό διάστημα στα κρατητήρια μέχρι να δικαστεί. Το καλοκαίρι εκδικάστηκε η υπόθεσή του και του επεβλήθη ποινή 8 μηνών, το υπόλοιπο της οποίας οδηγήθηκε για να εκτίσει στις φυλακές Χανίων. 
efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια