Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μοναδική εγχείρημα το ηλεκτρικό μονοθέσιο του ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε μια όμορφη εκδήλωση παρουσιάστηκε στο κοινό το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο της φοιτητικής ομάδας Aristurtle (Aristotle University Racing Team Electric). Ενα εγχείρημα που οι φοιτητές σε συνεργασία με τους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχουν αναπτύξει με απόλυτη επιτυχία. Το μονοθέσιο αυτό είναι από τα λίγα που υπάρχουν στον κόσμο που έχουν κατασκευαστεί από φοιτητική ομάδα, ενώ μετέχει κανονικά σε αγώνες με πολύ καλά αποτελέσματα.

Επειτα από τρεις Διεθνείς Διαγωνισμούς, η Aristurtle εισήλθε στην παγκόσμια κατάταξη, καταλαμβάνοντας την 45η θέση ανάμεσα σε 130 ομάδες, και έχει, πλέον, αναγνωριστεί επίσημα ως μία ανερχόμενη ομάδα με μεγάλη ισχύ και πολλές προοπτικές.
Η Aristurtle σχεδίασε και κατασκεύασε το δεύτερο ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιό της και συμμετείχε με επιτυχία στον Διεθνή Διαγωνισμό Formula Sae Italy, στο Varano της Ιταλίας, στην κατηγορία Class 1, καθώς και στους Διαγωνισμούς Formula Student Germany e.V. και της Ουγγαρίας Formula Student Hungary. Οι Διαγωνισμοί αφορούν τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κοστολόγηση, την προώθηση και την κατασκευή του αγωνιστικού αυτοκινήτου.
Το όραμα της ομάδας Aristurtle είναι η έμπρακτη εφαρμογή των πανεπιστημιακών γνώσεων των φοιτητών, η ανάπτυξη κοινωνικών και συλλογικών δεξιοτήτων των μελών της, η αναβάθμιση των σύγχρονων τεχνολογιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς και η ενίσχυση της ερευνητικής αριστείας του ΑΠΘ. Απώτερος στόχος της είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, καθώς και η ενημέρωση των ανθρώπων για τα οφέλη της.
Επιστημονικός Υπεύθυνος της ομάδας είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Μηνάς Αλεξιάδης. Στην ομάδα Aristurtle συμμετέχουν φοιτητές από τα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών και Οικονομικού του ΑΠΘ.
Στην κάμερα του Life-Events.gr μίλησε ο κ.Αλεξιάδης και το μέλος της ομάδας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος δίνοντας πληροφορίες για το εγχείρημα.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια