Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ωφελεί ή βλάπτει τους άνδρες ο γάμος; Δείτε τι δείχνει νέα έρευνα


Καλύτερη υγεία από τους χωρισμένους ή τους εργένηδες έχουν οι παντρεμένοι άνδρες, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες!

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Aston στο Birmingham της Βρετανίας μελέτησαν άντρες ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία της Βρετανίας από το 2000 έως το 2013. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο Καρδιολογίας που έγινε στη Βαρκελώνη.

Όπως διαπίστωσαν ο επικεφαλής της έρευνας Dr Paul Carter και οι συνεργάτες του, οι παντρεμένοι άντρες με υψηλή χοληστερίνη είχαν 16% περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από την έρευνα. Επίσης, οι παντρεμένοι άντρες με διαβήτη και υπέρταση είχαν 14% και 10% αντίστοιχα να επιβιώσουν σε σχέση με τους εργένηδες και τους χωρισμένους.

Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει πως ένα στρεσογόνο γεγονός, όπως ένα διαζύγιο, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές νόσους. Όπως λένε οι ειδικοί, οι ασθενείς με καρδιακά προβλήματα χρειάζονται τη στήριξη ενός μόνιμου και σταθερού συντρόφου, όπως είναι μια σύζυγος σε ένα γάμο, για να γίνουν καλά.


Πηγή: klik.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια