Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιος είναι ο λόγος που αυτό το καφέ στην Αυστραλία χρεώνει περισσότερο τους άνδρες;


Ένα ιδιαίτερο καφέ έχει ανοίξει στη Μελβούρνη, το οποίο τυγχάνει όχι μόνο της εκτίμησης των γυναικών, αλλά και των ανδρών που το επισκέπτονται.


Πρόκειται για το «Handsome Her» το οποίο έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως το πιο… φεμινιστικό καφέ κι όχι άδικα.


Ο λόγος; Όπως ενημερώνει τους επισκέπτες ο μεγάλος μαυροπίνακας με τους 3 κανόνες που διέπουν το «Handsome Her», πρώτον οι γυναίκες έχουν προτεραιότητα, δεύτερον οι άνδρες χρεώνονται κατά 18% περισσότερο και τρίτον ο σεβασμός είναι αμφίδρομος.


Και μπορεί ειδικά ο δεύτερος κανόνας να σας ξενίζει, ωστόσο να σας πούμε ότι από τη μία αυτός ο επιπλέον «φόρος» είναι εθελοντικός (αν και όπως δηλώνει η ιδιοκτήτρια μέχρι στιγμής κανένας άνδρας δεν έχει αρνηθεί να τον πληρώσει) και από την άλλη, γίνεται για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για τη μισθολογική διαφορά μεταξύ των δύο φύλων (σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση στην Αυστραλία οι άνδρες κερδίζουν κατά μέσο όρο 17,7% περισσότερα από τις γυναίκες για εργασία πλήρους απασχόλησης). Όσο για τη διαφορά, δεν καταλήγει στο ταμείο τους, αλλά δίνεται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις για γυναίκες.


«Το μόνο που θέλαμε ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να ξεκινήσουν συζητήσεις για το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων», δήλωσε η διευθύντρια του Handsome Her. Η απόφασή τους αυτή, βέβαια, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στα social media, με κάποιους να την υποστηρίζουν και άλλους να την κατηγορούν ότι κάνει διακρίσεις, παρά τις όποιες καλές προθέσεις.


Πηγή: perierga.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια