Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τι προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν στα παιδιά τα σκεύη φαγητού;


Ο Σεπτέμβριος βρίσκει τις μαμάδες χωμένες στα βιβλιοπωλεία αλλά και στα πολυκαταστήματα, ανάμεσα σε χιλιάδες σχολικά είδη, τσάντες, τσαντάκια, lunch boxes, ταπεράκια και παγούρια.

Το παιδί πρέπει να έχει μαζί του νερό και φυσικά το κολατσιό ή και το φαγητό του, αν παραμένει στο σχολείο και το μεσημέρι.

Πέρα όμως από το με τι θα γεμίζεις τα ταπεράκια κάθε μέρα (βάσανο), πρέπει να σκεφτείς και κάτι άλλο: Είναι τα σκεύη αυτά ασφαλή για την υγεία του παιδιού μου;
  1. Τα ταπεράκια, που όλοι αγαπήσαμε, πρέπει να είναι πιστοποιημένα, απαλλαγμένα από μόλυβδο. Καλύτερα να αποφύγεις όσα είναι φτιαγμένα από βινύλιο και να προτιμήσεις τα μεταλλικά. Μπορείς να βρεις πολύ όμορφα ανοξείδωτα δοχεία φαγητού, που θα αρέσουν και στο παιδί.
  2. Τα μπουκάλια του νερού, τα παγουρίνο όπως τα λέγαμε παλιά ή παγούρια, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή από τα μπουκαλάκια νερού που κακώς χρησιμοποιούμε ξανά και ξανά. Πρόσεξε, όμως, εκτός από όμορφο, το παγούρι του παιδιού να είναι από μέταλλο ή γυαλί που φυσικά μεταφέρεται άνετα και δεν σπάει εύκολα.
  3. Και στα δύο είδη, εφόσον τα αγοράσετε παρέα, αυτό που πρέπει να φροντίζεις εφεξής είναι να πλένονται καλά ώστε να μην μένουν υπολείμματα και να επιστήσεις την προσοχή του παιδιού να μην τα μοιράζεται με τους αγαπημένους του φίλους!

Πηγή: athensmagazine.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια