Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεοναζιστές εισέβαλαν σε σπίτι Εβραίων και τους "έσπασαν στο ξύλο"

Νεοναζιστές δράστες “ έσπασαν στο ξύλο” μια οικογένεια, τους κράτησαν ομήρους στο ίδιο τους το σπίτι κοντά στο Παρίσι και τους λήστεψαν γιατί είναι ...Εβραίοι. Η είδηση γνωστοποιήθηκε από τις
γαλλικές αρχές την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι τρεις νεοναζιστές εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειας , η οποία μένει στα προάστια του Παρισιού την Πέμπτη αργά το βράδυ, έκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και άρχισαν να τους χτυπούν βάναυσα απειλώντας τους ότι “ήρθε το τέλος τους” μέχρις ότου ένα μέλος της οικογένειάς κατάφερε να ξεφύγει και να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Ένας από τους επιτιθέμενους είπε σε ένα από τα τρία θύματα: “ Είστε Εβραίοι και έχετε λεφτά. Εμείς παίρνουμε τα λεφτά από τους Εβραίους και τα δίνουμε στους φτωχούς.” 

Ένα από τα θύματα ήταν ο Roger Pinto, 78χρονος επικεφαλής της οργάνωσης Siona, μια οργάνωση η οποία υπερασπίζεται την Εβραϊκή κοινότητα και το κράτος του Ισραηλ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του, Marc Bensimon.

Ο Pinto έχεις τραυματιστεί στο κεφάλι και στο λαιμό είπε ο δικηγόρος του.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών υποσχέθηκε ότι όλοι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως ορίζει ο νόμος για αυτήν την “θρασύδειλη πράξη” η οποία έγινε λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων των θυμάτων. 


Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Εβραϊκή κοινότητα στη Γαλλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη μετά την κοινότητα της Αμερικής και του Ισραήλ.

Περίπου 5000 Γάλλοι Εβραϊκής καταγωγής έχουν μεταναστεύσει  μέσα στο 2016 ενώ άλλοι 7.900 έφυγαν από τη Γαλλία μέσα στο 2015

Το 2006 η κοινότητα σοκαρίστηκε από την δολοφονία ενός 23χρονου Εβραίου ονόματι Ilan Halimi στο Παρίσι. Λίγα χρόνια άλλο ένα περιστατικό με πυροβολσμούς στο Εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη το 2012 έσπειρε τον πανικό.

Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με ειδικούς και μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας η μετανάστευση των Εβραίων δεν είναι απόρροια μόνο αυτών των γεγονότων καθώς οικονομικοί παράγοντες είναι ο κύριος λόγος μετανάστευσης .

Απόδοση από The Quardian

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια