Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πώς είναι να ζεις με αγχώδεις διαταραχές; Δείτε το βίντεο που κάνει θραύση στο διαδίκτυο


Η κατάθλιψη και το άγχος αποτελούν την πηγή ή επιδεινώνουν το 40% όλων των προβλημάτων λειτουργίας στην καθημερινότητα ενός ατόμου.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι σήμερα ζουν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι με κάποια αγχώδη διαταραχή στη Μ. Βρετανία και άλλα 40 εκατομμύρια στις ΗΠΑ.

Οι αγχώδεις διαταραχές είναι απολύτως αντιμετωπίσιμες, εντούτοις το κοινωνικό στίγμα των ψυχικών ασθενειών, η άγνοια, η ημιμάθεια και η παραπληροφόρηση εμποδίζουν το 63,1% να αναζητήσει βοήθεια. Έτσι, εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, άτομα που μπορεί να χαιρετάμε κάθε μέρα και να μην «φαίνεται» ότι παλεύουν καθημερινά με το άγχος τους, βιώνουν τα συμπτώματα των διαταραχών αυτών μόνοι τους, απομονωμένοι.

Σε μια προσπάθεια να δείξει την ωμή πραγματικότητα ενός ατόμου που ζει με κάποια αγχώδη διαταραχή, ο Ton Mazzone δημιούργησε και δημοσίευσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ένα βίντεο που συγκλονίζει το διαδίκτυο, αφού μέσα σε λίγες ημέρες από τη δημοσίευσή του έχει πάνω από 17 εκατομμύρια θεάσεις (views), έχει διαμοιραστεί (share) πάνω από 330.000 φορές και έχει συγκεντρώσει πάνω από 24.000 σχόλια!

Τα λόγια είναι περιττά. Καλύτερα να απολαύσετε το βίντεο και ελπίζουμε να σας κάνει να αναλογιστείτε όχι μόνο εικόνες από τη δική σας συμπεριφορά (που ίσως δεν συνειδητοποιείτε ότι οφείλεται σε αυξημένο άγχος) αλλά και από τη συμπεριφορά φίλων και γνωστών σας.




Πηγή: iatropedia.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια