Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι και ψυχολογικός, υποστηρίζουν οι επιστήμονες


Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη είναι ένας αρκετά συνηθισμένος πόνος και εμφανίζεται σε μεγάλος μέρος των ανθρώπων κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Μάλιστα, στο 20% των πασχόντων εξελίσσεται σε χρόνιο πόνο.

Οι κύριες αιτίες που τον προκαλούν είναι η κακή στάση του σώματος, προβλήματα στις αρθρώσεις και ο κακός ύπνος. Ωστόσο, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ο πόνος στην πλάτη μπορεί να μην είναι μόνο σωματικός. Αναφέρουν, δηλαδή, ότι μπορεί να είναι και ψυχολογικός.

Αυτό συμβαίνει, επειδή οι άνθρωποι συχνά υπερτιμούν τη δυσφορία που τους προκαλεί ο πόνος χαμηλά στην πλάτη. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας μελέτησαν 15 εθελοντές με χρόνιο πόνο χαμηλά στην πλάτη, οι οποίοι ανέφεραν δυσκαμψία.

«Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί πληροφορίες από πολλές διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του ήχου, της αφής και της όρασης, για να δημιουργήσει συναισθήματα όπως η δυσκαμψία. Αν καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες, ίσως μπορέσουμε να ελέγξουμε το αίσθημα δυσκαμψίας. Τα ευρήματα ανοίγουν την πόρτα σε νέες θεραπευτικές δυνατότητες, κάτι το οποίο είναι συναρπαστικό» ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας.


Πηγή: baby.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια