Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Ελληνοκύπριος «γκουρού» της τεχνητής νοημοσύνης!


Αποτελεί έναν από τους «γκουρού» της τεχνητής νοημοσύνης, αν και είναι σχετικά άγνωστος στην Ελλάδα.

Ο 40χρονος Ελληνοκύπριος Ντέμης Χασάμπηςθεωρείται ένας από τους πιο έξυπνους ανθρώπους στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι η start up που ίδρυσε, η DeepMind, εξαγοράστηκε από την Google έναντι 440 εκατ. ευρώ, το υψηλότερο ποσό που έχει δώσει ποτέ για εξαγορά ευρωπαϊκής εταιρείας.

Γεννημένος στο Λονδίνο από μποέμ γονείς (ο πατέρας του είναι από την Κύπρο και η μητέρα του έχει καταγωγή από Κίνα και Σιγκαπούρη), ο ίδιος έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του ότι η τεχνολογία ποτέ δεν ήταν αγαπητή στο σπίτι του καθώς μεγάλωνε.

«Η αδερφή μου και ο αδερφός μου ακολούθησαν καλλιτεχνική πορεία. Κανείς στην οικογένεια δεν είχε κάποια ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά και τις επιστήμες. Είναι περίεργο, δεν ξέρω πώς ξεκίνησαν όλα αυτά» λέει ο ίδιος για την καριέρα που ακολούθησε.

Ο Χασάμπης, δεινός παίκτης στο σκάκι ήδη από την παιδική του ηλικία, έχει πτυχίο στην πληροφορική από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και στη νευροεπιστήμη από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UCL).

Ο Χασάμπης συμμετείχε μάλιστα στη χρηματοδότηση του start up hub, Entrepreneur First, αναζητώντας προφανώς την επόμενη start up που θα ανατρέψει τα δεδομένα στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Ο Ελληνοκύπριος επένδυσε στο hub μαζί με γνωστά venture capitals όπως η Mosaic Ventures, η Founders Fund και η Greylock Partners.

Συνολικά το Entrepreneur First έλαβε χρηματοδότηση 10,3 εκατ. ευρώ.


Πηγή: newmoney.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια