Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε τέλμα η Πυροσβεστική - κείμενο αναγνώστη

Δημοσιεύουμε κείμενο πυροσβέστη-αναγνώστη του bloko.gr: Το ΠΣ δεν εκανε ποτε βημα εμπρος χωρις την πολιτικη βουληση. Παντα  ολισθαινε  προς τα πισω τρωγοντας τα αξια παιδια του   ενω
επιβιωναν οι κομματικοι ασχετως ικανοτητων. Οι διαφορες ομαδες Αξ/κων που δημιουργηθηκαν πριν αρκετα χρονια κατω απο κομματικες ομπρελες αλληλοτρωγονται μεχρι σημερα. Τα προσωπα αλλαζουν οι ομαδες μενουν. 

Ακομη και οι  αποστρατοι των ομαδων παρεμβαινουν υπερ των δικων τους παιδιων καθως η προσβαση τους στα πολιτικα γραφεια συνεχιζεται. Συμβαινει επισης στον ιδιο πολιτικο χωρο να υπαρχουν και δυο ομαδες και να  αλληλοσπαρασονται. Αυτο εχει επιφερει  εχθρα αναμεσα στους Αξ/κους των ομαδων  οι οποιοι εντασσονται εκει για να εξασφαλισουν ευκολα βαθμολογικες προαγωγες και προσβαση στα κεντρα αποφασεων.

 Περιτο να αναφερθει οτι η πλειονοτητα των υψηλοβαθμων Αξ/κων ειναι ενταγμενη σε αυτες.
Ας σκεφτουμε λοιπον τι συμβαινει οταν στην πυρκαγια καλουνται να συνεργαστουν Αξ/κοι αντιπαλων στρατοπεδων.
Εδω δεν ειναι Αμερικη να κατασκηνωνουμε πενηντα χιλιομετρα μπροστα απο τη φωτια και σε καμια  εβδομαδα που θα εχει σταματησει και ο αερας και μας φτασει τη σβηνουμε , εδω αμεσως ξεκιναει η μαχη. Μαχη που για να την κερδισεις πρεπει να διαθετεις ικανοτητες και δεξιοτητες (γνωσεις, εμπειρια, ψυχικο σθενος, ευστροφια, σωματικη ρωμη, πνευμα συνεργασιας κλπ) οργανωσης και συντονισμου των επιχειρησεων. Δυστυχως ειναι πολλοι υψηλοβαθμοι που δεν τις διαθετουν γιατι παντα ηταν γυρολογοι πολιτικων γραφειων.  Η προαγωγη παρα τα οσα λαθη και την ανεπαρκεια  ειναι σιγουρη. Ετσι αργα αλλα σταθερα οδηγηθηκαμε στο τέλμα.
Ευνοητο ειναι λοιπον ποιους εξυπηρετει η διαμορφωμενη εδω και χρονια κατασταση.
Ζητουμενο, πού ειναι οι αξιοι, οι ικανοι, πού βρισκονται παροπλισμενοι οι καλυτεροι περιμενοντας την αποστρατεια τους;
Θα αλλαξει ποτε αυτο, θα οδηγησετε κ. υπουργε ΠΡΟ.ΠΟ.  το ΠΣ ενα βημα μπροστα; Ποτε επιτελους θα ερθει η αξιοκρατια σε τουτη την υπηρεσια και τα γαλονια θα παιρνονται στο πεδιο των επιχειρησεων, ποτε οι πολιτικαντηδες θα βρεθουν στο περιθωριο, ποτε αν οχι τωρα;
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια