Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης:΅Στη ζητιανιά βγήκε η ΕΛ.ΑΣ''


Παραθέτουμε κείμενο της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Bloko.gr
Από το 2004 και τους Ολυμπιακούς αγώνες είχαν να αντικατασταθούν οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές  που χρησιμοποιούν για την εκπαίδευσή τους  οι ανώτεροι αξιωματικοί που φοιτούν κάθε χρόνο  στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας ( σύμφωνα με επιστολή που λάβαμε ) . Η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας που όλα τα τελευταία χρόνια έχει συμπεριλάβει σταθερά στο επι -μορφωτικό της έργο την ¨αναγκαστική ¨ επίσκεψη όσων  ανώτατων αξιωματικών φοιτούν  κάθε χρόνο  ,στην ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) – Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε  ,του ομίλου Βαρδινογιάννη … .δεν άντεξε την οικονομική κρίση .

 

 

 Η αγάπη του συγκεκριμένου ομίλου για τα σώματα ασφαλείας και ιδιαίτερα για το Λιμενικό σώμα είναι γνωστή και στις πέτρες τους Ψηλορείτη . Εκατομμύρια έχει δώσει ως δωρεές  σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό στα σώματα ασφαλείας τα τελευταία χρόνια  και ειδικά στο Λιμενικό Σώμα  που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο των δεξαμενοπλοίων .  Ας μας διαψεύσει κάποιος .

 

Ένα από τα ¨ανταλλάγματα ¨που λαμβάνει  πάντως για αυτό του το σημαντικό κοινωνικό έργο , είναι να προωθούνται στις ανώτατες θέσεις της αστυνομίας και του Λιμενικού , αξιωματικοί της επιλογής του .

 

Πάντως σύμφωνα με το  Λιμενικό Σώμα, σημειώνεται πως η νομοθεσία δεν απαιτεί έλεγχο του νηογνώμονα για την  πρόσφατη περίπτωση του  συγκεκριμένου σκάφους «Αγία Ζώνη ΙΙ που προκάλεσε την τεράστια οικολογική καταστροφή στην Αττική  ….άσχετο !

 

Η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικά του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη είναι πράγματι τραγική . Σύμφωνα με τους  συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ  με χρήματα κυρίως από δωρεές ιδιωτών, η Ελληνική Αστυνομία καταφέρνει να συντηρεί τα 12.700 αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που διαθέτει . ( Την άποψη αυτή πάντως δεν συμμερίζεται επίσημα το Υπουργείο ). Οι περισσότεροι διοικητές υπηρεσιών πλέον ( στο ίδιο μήκος κύματος ) , πασχίζουν  να πετύχουν δωρεές ώστε , να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες τους φυσιολογικά .

 

Δεν είναι όμως μόνο ο όμιλος Βαρδινογιάννη , που έχει δώσει εκατομμύρια ευρώ .

 

Τον Ιούλιος 2016 σε δύο δωρεές προς την Ελληνική Αστυνομία, συνολικού ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». . Η πρώτη δωρεά, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην αναμόρφωση και βελτίωση των εγκαταστάσεων του σκοπευτηρίου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου είναι και η έδρα της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, ενώ η δεύτερη, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, προορίζεται για την προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις υπηρεσίες του Σώματος. Η όλη διαδικασία υλοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).

 

Κρατήστε το ΚΕΜΕΑ θα μας απασχολήσει σύντομα.

 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ … ΚΥΡΙΟΙ ;;;;

 

Καταντήσατε την Αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας ζητιάνους ;

 

Πως θα εφαρμόσετε το Νόμο σε βάρος των εκατοντάδων αυτών επιχειρήσεων  ( φίλων και συνεργατών τους ) τις δωρεές των οποίων δεχτήκατε ;

 

Τι μήνυμα δίνεται στην κοινωνία ; Μηνύματα διαπλοκής και στο βάθος διαφθοράς ;

 

Τι συμπεράσματα βγάζουν οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας , που βλέπουν τους προϊσταμένους τους να ¨προάγονται ¨ και να προάγουν τέτοιες συναλλαγές .

 

ΝΑΙ στις δωρεές , αλλά , με φειδώ !!!

 

Τον  Ιούλιο 2017  στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παραλαβή ενός οχήματος από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, το οποίο προσέφερε ανιδιοτελώς η βιομηχανία τροφίμων «ΣΤΑΜΟΣ Α.Ε.» για τις ανάγκες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

 

Ιούλιος  2017 Ένα περιπολικό «πράσινης» τεχνολογίας, με διπλό καύσιμο και συγκεκριμένα φυσικό αέριο και αμόλυβδη βενζίνη πρόσφερε δωρεάν η  εταιρεία «ΚΟSMΟCΑR Α.Ε.» και την ΔΕΠΑ, με τη συμβολή της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», ενώ η ΔΕΠΑ αναλαμβάνει την τροφοδοσία του περιπολικού για έξι μήνες δωρεάν .

 

Μάρτιος 2017 Τέσσερα οχήματα τύπου SUV και 100 αλεξίσφαιρα γιλέκα παραδόθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία, για την κάλυψη αναγκών των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών. Τον εξοπλισμό παραχώρησε, υπό μορφή δωρεάς, η «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.»..

 

Ενδεικτικά ακόμη !!!!

 

Πρωτόκολλο συνεργασίας, που περιλαμβάνει την παραχώρηση κτιρίου για 20 χρόνια , καθώς και την από κοινού συμμετοχή στην αγορά περιπολικών, υπογράφηκε ( Ιουλ 2016 )  μεταξύ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας με το δήμο Φυλής.

 

Δωρεάν εξοπλισμό στο Λιμενικό Σώμα  ( από αρχές 2015 ) όπως ψηφιακές κάμερες υψηλής τεχνολογίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων που ξεπερνάει πλέον το 20% της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης, προσφέρει η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, θυγατρική της Phlip Morris.

 

Κίνητρο βέβαια εδώ  , το συμφέρον της .

 

Αρχές 2013 , στο πλαίσιο της ( σταθερής )  προσφοράς της ΒΙΑΝΕΞ στην ελληνική κοινωνία, ο Αντιπρόεδρος και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία 10 μοτοσυκλέτες υψηλού κυβισμού. Οκτώ από τα δίκυκλα θα χρησιμοποιηθούν από την ομάδα Δίας και τα άλλα δύο από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής … κ.α

 

Εάν οι επιχειρηματίες και οι εφοπλιστές της  χώρας θέλουν να βοηθήσουν την κοινωνία , ας δημιούργησαν κοινό ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης που να εποπτεύεται από διακομματική επιτροπή .

 

Εκεί να βάζουν τον οβολό τους , ο οποίος με βάσει προσεγμένες  προτεραιότητες να ενισχύει τον κρατικό μηχανισμό .

 

Η έρευνα στο εν λόγω αντικείμενο συνεχίζεται ….

 

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

 

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια