Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υποφέρετε από έντονους πόνους στο κεφάλι; Μην τους αγνοήσετε! Δείτε γιατί


Οι έντονοι πόνοι στο κεφάλι, αλλά και αυτοί που εμφανίζονται στη θωρακική ή την κοιλιακή χώρα μπορεί να μην είναι τόσο αθώοι.

Ένας ξαφνικός και έντονος πόνος, ειδικά σε σημεία που υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία μπορεί να σχετίζονται με το ανεύρυσμα, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά δεν έχουν συμπτώματα. Δείτε παρακάτω μερικές ακόμη ενδείξεις του οργανισμού που δεν πρέπει με τίποτα να αγνοήσουμε.
  1. Εάν νιώθετε έντονο πόνο στο κεφάλι, ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποιο ανεύρυσμα σε αιμοφόρο αγγείο του εγκεφάλου. Όσο μεγαλύτερο είναι το ανεύρυσμα, τόσο πιο σοβαρός ο κίνδυνος διαρροής ή ρήξης που οδηγεί σε αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.
  2. Ο πόνος στην κοιλιακή χώρα, χαμηλά στην πλάτη και τα πόδια μπορεί να οφείλεται σε ανεύρυσμα της αορτής, ιδίως της κοιλιακής αορτής, το οποίο είναι και το συχνότερο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να δείτε ή να νιώσετε κάποιο «εξόγκωμα» και να παρατηρήσετε απώλεια βάρους. Ένας πόνος ή εξόγκωμα πίσω από το γόνατο μπορεί να οφείλεται σε ανεύρυσμα στις ιγνυακές αρτηρίες.
  3. Ένας πόνος στο στήθος, μαζί με βραχνάδα, επίμονο βήχα και δυσκολία στην κατάποση μπορεί να είναι σημάδι ενός ανευρύσματος στη θωρακική αορτή, ένα από τα κύρια αγγεία μέσω του οποίου διοχετεύεται αίμα από την καρδιά προς το σώμα.

Εφόσον υποπτεύεστε ότι έχετε κάποιο ανεύρυσμα, αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια. Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά στα ανευρύσματα της θωρακικής αορτής και στον εγκέφαλο, ο βαθμός επικινδυνότητας είναι ιδιαίτερα υψηλός.


Πηγή: clickatlife.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια