Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Anonymous Greece: Κάλεσμα για… Παγκόσμιο (ηλεκτρονικό) πόλεμο!

Καθημερινότητα έχει γίνει το… πολεμικό κλίμα στον λογαριασμό των Anonymous Greece,



εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης! Με νέα ανάρτηση ζητούν ενισχύσεις για τις προσπάθειές τους. Και μάλιστα… παγκόσμιες!

Anonymous Greece: «Βοηθήστε όλοι»!

Η νέα ανάρτηση στο προφίλ των Anonymous Greece, δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 29.09.2017. Πρόκειται για ένα μήνυμα γραμμένο στα αγγλικά, το οποίο απευθύνεται σε «όλους τους Anonymous του κόσμου«, όπως λένε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά το μήνυμά τους αναφέρει:
«Καλούμε όλους τους Anonymous από όλο τον κόσμο να μας έρθουν μαζί μας στην μαζική επίθεση εναντίον του site για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ώστε να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό από την Κυβέρνηση και το σύστημα!
Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε ενωμένοι.
Έρχεται η κυβέρνηση και ανακοινώνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωρίς την έγκριση του λαού. Και θέλετε να πείτε ότι αυτό είναι δημοκρατία; Ο κάθε Έλληνας υποφέρει καθημερινά στην δουλειά του για ένα κομμάτι ψωμί ώστε να μπορέσει να θρέψει την οικογένειά του!
Και έτσι έρχονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για να πάρουν τα σπίτια τους, που με τόσο κόπο τα έχουν αποκτήσει! Είστε εγκληματίες! Ο λαός δεν σας φοβάται και εμείς είμαστε δίπλα του. Ο πόλεμος εναντίον σας δεν θα σταματήσει!«.
Δείτε την ανάρτηση

Η «botnet attack»

Στον λογαριασμό τους στο Facebook, οι Anonymous Greece έκαναν την Τετάρτη 27.09.2017, μία ακόμη ανάρτηση. Συγκεκριμένα τόνιζαν: «Είμαστε Χακτιβιστές και όχι εγκληματίες! Υποστηρίζουμε τον Ελληνικό λαό. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ΠΑΝΤΑ μαζί τους! Η Τράπεζα της Ελλάδος και οι ειρωνείες της είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί Botnet attack στα συστήματα της. www.bankofgreece.gr #AnonymousGreece».
Δείτε την
Λίγα λεπτά αργότερα, επανήλθαν με νέα ανάρτηση! Συγκεκριμένα τόνιζαν: «Ότι και να προσπαθείτε να κάνετε για να αποφύγετε τις επιθέσεις, εμείς θα βρίσκουμε τον τρόπο να σας χτυπάμε! Στηρίζουμε τους Έλληνες πολίτες και σας περνάμε το δικό μας μήνυμα! Αυτός είναι ο τρόπος μας για να σας δείξουμε ότι διαφωνούμε σε κάποια πράγματα! Είμαστε ακτιβιστές , χακτιβιστές και δρούμε μέσα απο το διαδίκτυο! #AnonymousGreece«.
Δείτε την
  
Οι Anonymous Greece, ωστόσο, δεν έμειναν στην… αρχική ανάρητηση. Οι διαχειριστές της σελίδας -όπως συνηθίζουν- απαντούν και σε πολλά σχόλια χρηστών του Facebook.
Στην επίμαχη δημοσίευση, το πρώτο σχόλιο που βλέπει κανείς είναι από τους ίδιους τους Anonymous. Ένα σχόλιο που αναφέρει: «Μερικά serves τους θα επανέρχονται άλλα θα ξαναδέχονται επίθεση. Η επίθεση χτυπάει τα συστήματα περισσότερο και όχι το site». Anonymous Greece

Τι είναι η συγκεκριμένη επίθεση

Πρόκειται για έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους με τους οποίους οι χάκερς επιτίθενται σε συστήματα υπολογιστών. Η λέξη «botnet» αποτελεί… μίξη των λέξεων «robot» και «network».
Οι απανταχού χάκερς χρησιμοποιούν ειδικούς ιούς για να «σπάσουν» τα «τείχη» προστασίας που έχουν ο ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Στην συνέχεια παίρνουν τον έλεγχο του κάθε υπολογιστή και οργανώνουν όλους τους «μολυσμένους» υπολογιστές σε ένα ιδιότυπο δίκτυο από «bots». Όπως αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, οι χάκερς μπορούν στην συνέχεια να διαχειρίζονται τις λειτουργίες τους.
newsit.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια