Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aνακοίνωση του ΕΚΑ Αχαΐας

 Παραθέτουμε ανακοίνωση του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών σχετικά με συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας


          Κατά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών     Υπαλλήλων Αχαΐας, που έλαβε χώρα την 18 Σεπτεμβρίου 2017, τέθηκε από την     παράταξη μας ως θέμα συζήτησης, οι πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Αιγιαλείας     κ. Αθανάσιου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου     για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων των υπηρετούντων συναδέλφων μας στο Α.Τ     και Τ.Α του Αιγίου.
           Η αναφορά του κ. Δημάρχου, εστιάστηκε στην μεροληπτική και διακριτική     αντιμετώπιση των Ρομά της περιοχής κυρίως σε θέματα τροχαίας αστυνόμευσης αλλά   και ζητημάτων που άπτονται γενικότερων θεμάτων  ασφαλείας.  Αν αληθεύουν τα     δημοσιεύματα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και όπως μεταφέρεται από     την έγκριτη εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», η εκφορά στο λόγο του κ. Δημάρχου     για διαφθορά στην τοπική Αστυνομία, υπεκφεύγει κατά πολύ τις τοποθετήσεις ενός     θεσμικού εκπροσώπου και μάλιστα από τη θέση του Δημάρχου, εφόσον σπιλώνεται     συλλήβδην  το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
           Όπως πληροφορηθήκαμε, ορθώς η Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας διέταξε την     διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου ο κ. Δήμαρχος να     παρουσιάσει τα όποια στοιχεία διαθέτει αλλά και να υποστηρίξει την δημόσια     τοποθέτησή του.
           Ανέκαθεν για το συνδικαλιστικό μας κίνημα, αλλά και για το Ενωτικό Κίνημα     Αχαΐας, αποτελούσε ζήτημα αυτό του εύρυθμου της λειτουργίας των αστυνομικών     υπηρεσιών, καθώς και αυτού της διασφάλισης της αξιοπρέπειας των συναδέλφων     μας, τους οποίους θα υπηρετούμε και θα θωρακίζουμε από αίολες και συνειρμικές     δηλώσεις.
           Η εξωστρέφεια που μας χαρακτηρίζει, αλλά και η αγαστή συνεργασία με την     τοπική αυτοδιοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, με την εκλογή πολλών     συναδέλφων μας ανά την Επικράτεια, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα προς ωφέλεια της     τοπικής κοινωνίας του Αιγίου και όχι μόνο.
            Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δηλώσεις του κ. Δημάρχου ήταν απόρροια της     έντασης και της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που υπήρχε στο Δημοτικό Συμβούλιο.     Πάτρα 20 Σεπτεμβρίου 2017
    Η Εκτελεστική Γραμματεία Ε.Κ.Α. Αχαΐας
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια