Στην Κω επρόκειτο να παραδώσουν τα 775,050 kgr κάνναβης οι 3 Τούρκοι

Eνώπιον του Εισαγγελέα Πλημελειοδικών Κω προσήχθησαν χθες με την δικογραφία, που 


σχημάτισαν σε βάρος τους οι λιμενικοί της Κω, οι τρεις Τούρκοι, ηλικίας 43, 57 και 39 ετών, κυβερνήτης και πλήρωμα του ιστιοφόρου με την ονομασία «PAMIRA», σημαίας Τουρκίας, που μετέφερε τεράστιες ποσότητες κάνναβης και εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Νισύρου.

Χθες το πρωί οι έρευνες των λιμενικών στο ιστιοφόρο συνεχίστηκαν με την συνδρομή σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών της ΕΛΑΣ χωρίς ωστόσο να προκύψουν περαιτέρω στοιχεία.
Η ακριβής ποσότητα της κάνναβης, που κατασχέθηκε, σύμφωνα και με χθεσινό επίσημο δελτίο του Λιμενικού Σώματος, που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που δημοσίευσε η «δημοκρατική», είναι 775,050 kgr.


Η κάνναβη βρέθηκε συσκευασμένη σε 61 αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες.
Το ανωτέρω ξύλινο ιστιοφόρο σκάφος ρυμουλκήθηκε από το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου στο λιμένα Κω με ασφάλεια από το Ρ/Κ πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» και κατασχέθηκε.
Σημειώνεται ότι οι τρεις Τούρκοι εξακολουθούν να δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν τίποτε για το φορτίο, ενώ έχουν κατασχεθεί κινητά τηλέφωνα τα οποία και αναμένεται να ελεγχθούν διεξοδικά μετά την έκδοση Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω με το οποίο θα διατάσσεται η άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου αλλά και από όμοιο έλεγχο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.


Η αίσθηση, που επικρατεί μεταξύ των λιμενικών της Κω, είναι ότι οι τρεις συλληφθέντες, που δεν ζήτησαν να εκπροσωπηθούν από δικηγόρο, επιχειρούν να συσκοτίσουν την υπόθεση.
Παραμένει ακόμη άγνωστος ο τελικός προορισμός τους, αν και οι λιμενικοί θεωρούν ότι επρόκειτο να παραδώσουν την κάνναβη στην Κω!!


Όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», τα ξημερώματα της Παρασκευής λιμενικοί του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Κω, με την συνδρομή συναδέλφων τους από τον σταθμό της Νισύρου εντόπισαν την ως άνω ποσότητα ναρκωτικών.


Πιο συγκεκριμένα το πλήρωμα του σκάφους 616 του Λιμενικού της Κω, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Νισύρου, έσπευσε να παράσχει βοήθεια στο ιστιοπλοϊκό το οποίο παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης και περί ώραν 19.00 μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του νησιού.


Κάποιος από τους επιβαίνοντες ζήτησε βοήθεια από το Λιμενικό Σώμα και στο σημείο βρέθηκε ένα παραπλέον πλοίο, ενώ κατέπλευσε και ρυμουλκό.


Πιο συγκεκριμένα το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από το Φ/Γ “SHIRVAN”, σημαίας Μάλτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ “ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ” Ν. Βόλου 562, με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.


Εκεί μετά από έλεγχο των λιμενικών της Κω εντοπίστηκε η ποσότητα της ινδικής κάνναβης.
Οι λιμενικοί συγκεκριμένα πίστεψαν αρχικά ότι στο σκάφος υπήρχαν μετανάστες και απεφάσισαν να το ελέγξουν.


Οταν όμως ανέβηκαν σ’ αυτό η μυρωδιά της κάνναβης… τους ζάλισε.
Η τεράστια ποσότητα κάνναβης βρισκόταν συγκεκριμένα συσκευασμένη στην πλώρη του σκάφους ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ήταν πολύ μεγαλύτερη και να πετάχτηκε στην θάλασσα. Πηγή:www.dimokratiki.gr
_