Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεσσηνία: Χασισόδεντρα - γίγαντες, αξίας 3 εκ. ευρώ

Μια «φαραωνικών» διαστάσεων χασισοφυτεία εντόπισε η αστυνομία στην Μεσσηνία. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1.100  δενδρύλλια κάνναβης και συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος
των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. 
Εκτιμάται πως από τη συγκομιδή των κατασχεμένων δενδρυλλίων κάνναβης, θα κέρδιζαν πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στις 4/9 εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 50 και 47 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο, συνολικής έκτασης περίπου τριών στρεμμάτων, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 1.142 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2 έως 4,5 μέτρα περίπου, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.
Όπως προέκυψε, για το πότισμα των δενδρυλλίων, οι παραπάνω συλληφθέντες, είχαν εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος, που αποτελούνταν από υδροσωλήνες και χρονοδιακόπτες, ενώ κάθε φορά που προσέγγιζαν τον χώρο της φυτείας, έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να μην μετακινούνται συχνά και να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός αυτής.
Κατασχέθηκαν ο παραπάνω καλλιεργητικός εξοπλισμός, δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης που βρέθηκε σε έρευνα που έγινε στην οικία του 47χρονου.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια