Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στα κρατητήρια για 3 ώρες ο δήμαρχος Χάλκης Μ. Πατρός

Στα κρατητήρια του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης για 2 ώρες και 45 λεπτά παρέμεινε χθες ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Πατρός, επειδή, όπως ισχυρίζεται, προσπάθησε να δώσει προσωρινή λύση στο
πρόβλημα που έχει προκύψει με τα απορρίμματα έπειτα από το κλείσιμο του ΧΑΔΑ.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χάλκης στην «δ», μετά το κλείσιμο του ΧΑΔΑ και μέχρι την ενεργοποίηση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων, που προβλέπει την μεταφορά των απορριμμάτων στη Ρόδο, έχει επιλεγεί ένας χώρος όπου προσωρινά εναποτίθενται τα απορρίμματα μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς τους στη Ρόδο, που προβλέπεται προς το τέλος Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Χθες το πρωί, ο δήμαρχος συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Χάλκης, έπειτα από καταγγελία μέλους του δημοτικού συμβουλίου, για το γεγονός ότι έγινε εναπόθεση απορριμμάτων μερικά μέτρα πιο πέρα από τον χώρο που έχει επιλεγεί, από τον ίδιο τον δήμαρχο που χειριζόταν το μηχάνημα του Δήμου. Όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος, ο χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων έχει κορεστεί και περιμένει από μέρα σε μέρα το πράσινο φως από τον Δήμο Ρόδου για να ξεκινήσει η μεταφορά του
ανακυκλώσιμου υλικού στο ΚΔΑΥ και των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ρόδου.

Μέχρι τότε, όπως λέει, έπρεπε να βρεθεί λύση γι αυτό και επελέγη προσωρινός χώρος εναπόθεσης. Ο ίδιος, με δηλώσεις στου στην «δ», αποδίδει την καταγγελία σε πολιτική σκοπιμότητα, διότι ο καταγγέλλων δημοτικός σύμβουλος είναι συγγενής ενδιαφερόμενου να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Χάλκης.

«Είναι αδιανόητο, δημοτικός σύμβουλος να μην μπορεί να αντιληφθεί την ανάγκη και την αγωνία μας να βρεθεί λύση για την διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι να ξεκινήσει η μεταφορά τους στη Ρόδο. Ευχαριστώ θερμά την Εισαγγελεία που έδειξε κατανόηση και περιβαλλοντική ευαισθησία, που άλλοι “πρώιμοι” προστάτες δεν έδειξαν. Δεν πειράζει, ο κόσμος και μάτια έχει και αυτιά και ξέρει ποιοι εργάζονται για το νησί μας. Όταν έρθει η ώρα όλοι μας θα κριθούμε από την κοινωνία αλλά και από τον Θεό. Εχουμε χρόνο μέχρις τις εκλογές, συνιστώ ψυχραιμία. Πρώτα απ΄όλα είναι το καλό του νησιού και μετά οι πολιτικές βλέψεις» δήλωσε ο κ. Μιχάλης Πατρός, ξεκαθαρίζοντας ότι αν χρειαστεί θα το ξανακάνει αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσωρινά για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Περαιτέρω σημείωσε ότι ήρθε σε επαφή χθες με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και του ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την μεταφορά των απορριμμάτων από τη Χάλκη, στο πλαίσιο του προγραμματισμού που έχει εκπονηθεί, διότι η καθυστέρηση επιβαρύνει περιβαλλοντολογικά το μικρό νησί, το οποίο μάλιστα είναι από τα πρώτα όπου εφαρμόστηκε η ανακύκλωση.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια