Ανακοίνωση της Δ.Ε.Κ.Α. για το 27ο Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο


Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών αναφέρεται με ανακοίνωσή της στο 27ο Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων


Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,

 

Στις 26, 27, 28 Σεπτέμβρη, συρόμαστε με μεθοδευμένη και αναιτιολόγητη απόφαση του απερχόμενου προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., στο 27ο Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο. Ένα συνέδριο που διεξάγεται βεβιασμένα, σχεδόν ένα χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του διοικητικού συμβουλίου, με μοναδικό σκοπό να αποφευχθεί η αλλαγή μελλοντικών συσχετισμών δυνάμεων, που προκαλεί η ανεπάρκεια της συνδικαλιστικής ηγεσίας και η απογοήτευση που αυτή έχει επιφέρει σε όλους μας.

 

 

 

 

 

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,

 

Μοναδικός τους σκοπός είναι η διατήρηση του προεδρείου στην εξουσία και η συνέχισης της νομής <<προνομίων>> σε ένα στενό κύκλο που αξιοποιείται τις περισσότερες φορές για ιδίον όφελος. Διότι, για τί άλλο κόπτονται όσοι έχουν το θράσος να ζητούν την ανανέωση της θητείας τους με έναν πενιχρό διοικητικό απολογισμό κι έχοντας να επιδείξουν πλήρη αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση όλων των καυτών ζητημάτων και παντελή αδιαφορία για τη βελτίωση της καθημερινότητας και των εργασιακών συνθηκών του Αστυνομικού Προσωπικού.

 

Τις τελευταίες μέρες είδαμε άφωνους κατά το προηγούμενο διάστημα συνδικαλιστές να γίνονται λαλίστατοι και να αυτοπαρουσιάζονται όψιμα ως μεσσίες, εκφράζοντας αντιπολιτευτικό λόγο στην προσπάθειά τους να διασωθούν, ενώ ουσιαστικά έως σήμερα με πράξεις και παραλείψεις τους συν-διοικούσαν, συντηρώντας το υπάρχον καθεστώς, χωρίς να παίρνουν αποστάσεις και χωρίς να αρθρώνουν ίχνος κριτικής.

 

 

 

 

 

 

 

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,

 

Η ενίσχυση των δυνάμεων της Δ.Ε.Κ.Α., αποτελεί πλέον μονόδρομο για όποιον πραγματικά θέλει να αλλάξει και να πετύχει πράγματα στον κλάδο μας, μέσω της συνδικαλιστικής δράσης, που αναμφισβήτητα έχει αποτελέσει το κύριο μέσο διεκδίκησης και βελτίωσης των εργασιακών και όχι μόνο συνθηκών στην Αστυνομία και σε κάθε άλλο εργασιακό κλάδο, παρά την απαξίωση που έχουν επιφέρει πρακτικές και νοοτροπίες των προηγούμενων διοικήσεων.

 

Όλο αυτό το διάστημα, από την ίδρυση μας έως και σήμερα, η παράταξή μας δεν χαρίστηκε σε κανέναν, είτε πρόκειται για την πολιτική και φυσική μας ηγεσία, με στοχευμένη κριτική και άμεσες παρεμβάσεις, όπου χρειάστηκε, είτε πρόκειται για το προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., που απεμπολούσε τη διεκδίκηση δικαιωμάτων μας για ικανοποίηση μικροκομματικών επιδιώξεων, προβαίνοντας σε σκοτεινές μεθοδεύσεις με μοναδικό σκοπό την αναπαραγωγή της συνδικαλιστικής εξουσίας.

 

 

 

 

 

 

 

Συναδέλφισσα και Συνάδελφε,

 

Η βαθειά πίστη μας στη δημοκρατία, η ηθική μας, που αντανακλάται στον τρόπο λειτουργίας μας από την ίδρυση μας, καθώς και η εμπιστοσύνη που εσύ μας έδειξες με την ψήφο σου, δε μας επιτρέπουν να μπούμε σε κανενός είδους <<αλισβερίσι>> και καθιστούν μονόδρομο την αυτόνομη κάθοδο της Δ.Ε.Κ.Α. στις επερχόμενες εκλογές. 

 

Έχεις κουραστεί από υποσχέσεις. Έχεις κουραστεί να βλέπεις τα πληκτρολόγια να παίρνουν φωτιά λίγες μέρες πριν τις εκλογές και μετά να σιωπούν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Στα δύο χρόνια ενεργούς και καθημερινής συνδικαλιστικής δράσης και προς επιβεβαίωση των λεγομένων μας, παραθέτουμε τους παρακάτω συνδέσμους:

_