Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύκλωμα έκανε τζίρο 2 εκατ. ευρώ μέσα σε 11 μήνες πουλώντας μαϊμού αθλητικά

Περίπου 2 εκατομμύριο ευρώ ήταν ο τζίρος που έκανε μέσα σε 11 μήνες κύκλωμα που διακινούσε προϊόντα-μαϊμού εξαπατώντας περισσότερους από 22.000 καταναλωτές. Το κύκλωμα που διέθετε
προς πώληση μέσω ίντερνετ κυρίως επώνυμα αθλητικά παπούτσια, ρούχα και τσάντες, τα οποία στη συνέχεια τα διένειμε μέσω επιχειρήσεων ταχυμεταφορών. Τα μοναδικά στοιχεία επικοινωνίας των συγκεκριμένων ιστοσελίδων παρέπεμπαν σε κινητά τηλέφωνα, με στοιχεία χρηστών που αφορούν σε αλλοδαπά άτομα, στο όνομα των οποίων έχουν ενεργοποιηθεί αρκετές συνδέσεις.
Επιπλέον, για την παραπλάνηση των διωκτικών αρχών χρησιμοποιήθηκαν δύο εταιρείες εγκατεστημένες στη Βουλγαρία, οι οποίες φέρονταν να εμπορεύονται τα πιο πάνω είδη, ενώ στην πραγματικότητα η διεύθυνση και οργάνωση όλων των παράνομων εμπορικών δραστηριοτήτων γινόταν στην Ελλάδα.
Από τις συντονισμένες έρευνες και επιχειρήσεις συνελήφθησαν τρία άτομα στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται άλλα δύο. Παράλληλα, κατασχέθηκαν 15.000€, ποσότητα απομιμητικών εμπορευμάτων, που ήταν έτοιμα για παράδοση στους πελάτες καταναλωτές, ένα επιβατηγό Ι.Χ, ενώ σε εταιρεία ταχυμεταφορών δεσμεύθηκε χρηματικό ποσό 48.000€. Οι αρχές αναζητούν ακόμα δύο άτομα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών και αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για πλήθος οικονομικών κ.λ.π. αδικημάτων.
Το ΣΔΟΕ απευθύνει έκκληση προς τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται μέσω του διαδικτύου και σε κάθε περίπτωση να ζητούν τα απαραίτητα φορολογικά στοιχεία.



iefimerida.gr 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια