Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σεισμός 1999: Η μυρωδιά του χαμού και οι εικόνες είναι χαραγμένες..

Διαβάστε τί έγραψε στο Facebook ο πρόεδρος τής Ένωσης Αξιωματικών του ΠΣ, Γιάννης Σταμούλης, για τη χθεσινή μαύρη επέτειο από τον καταστροφικό σεισμό του 199, στην Αθήνα: Ίδια
μέρα του 1999 και ο φονικός σεισμός χτυπά την Αττική. Το "ανεκπαίδευτο πυροσβεστικό προσωπικό",σύμφωνα με τις γνωστές δηλώσεις, με το ασύρματο και το ενσύρματο δίκτυο να έχει καταρρεύσει σε ελάχιστα λεπτά, συντονίζεται και ξεκινά μια από τις μεγαλύτερες εκτεταμένες διασωστικές επιχειρήσεις. Αξιωματικός Υπηρεσίας στον 5ο Π.Σ. Αθήνας, ακούω μόνο τα οχήματα να μιλούν μεταξύ τους και τις αγωνιώδεις πρώτες περιγραφές των πρώτων που φτάνουν στα σημεία της καταστροφής. 

Από την Καλλιθέα, συγκροτήσαμε ομάδα και με βαν μεταβήκαμε από τις πρώτες ώρες στο επίκεντρο της καταστροφής. VIOKIT, FARAN και REKOMEX. Οι πρώτες επιχειρήσεις με την παρουσία έντονων μετασεισμών και το πρώτο βράδυ παρουσία βροχής.Εφιαλτικό τοπίο. Δεκάδες διασώθηκαν, από επιχειρήσεις συναδέλφων που τρύπωναν στα χαλάσματα όχι από πόρτες και παράθυρα, αλλά από τρύπες και ρωγμές, που άνοιγαν και με τα χέρια ακόμα.

Τις επόμενες ημέρες θα παραμείνουμε στη REKOMEX αφού η εντολή ήταν στα συνεργεία να εναλλασσόμαστε οι ίδιοι Αξ/κοι από την Διοίκηση Αθηνών. Η μυρωδιά του χαμού και οι εικόνες είναι χαραγμένες..
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια