Παραπέμπεται για βιασμό 17χρονης 53χρονος που παρίστανε το «μέντιουμ»

Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών
Ρόδου ένας 53χρονος Ροδίτης, που παρίστανε το «μέντιουμ».
Η έρευνα σε βάρος του 53χρονου, προσωρινά κρατούμενου, ξεκίνησε την 13η Ιουνίου 2016, όταν η ανήλικη, συνοδευόμενη από την μητέρα της, κατήγγειλε σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ότι την εξανάγκασε δια της βίας σε εξώγαμη συνουσία, στην οικία του, στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη.
Η ανήλικη φέρεται συγκεκριμένα να είχε γνωρίσει τον 53χρονο μέσω μιας φίλης της και να μετέβαινε συχνά εκεί προκειμένου να της προβλέπει το μέλλον.
Εμφανιζόταν συγκεκριμένα «ειδικός» στο να «ρίχνει τα χαρτιά».
Ο 53χρονος, όπως καταγγέλθηκε, την προσκάλεσε ένα βράδυ στην οικία του και εκεί αφού της πρόσφερε ένα ποτήρι κρασί, η 17χρονη υποστηρίζει, ότι έχασε τις αισθήσεις της.
Πιθανολογεί συγκεκριμένα ότι ο 53χρονος είχε ρίξει στο ποτό της κάποια ουσία και όταν συνήλθε διαπίστωσε ότι είχε αφαιρέσει το παντελόνι της και βρισκόταν από πάνω της προσπαθώντας να έλθει σε εξώγαμη συνουσία μαζί της. Η 17χρονη διατείνεται ότι προσπάθησε να τον απωθήσει και ότι εκείνος την έπιασε από το λαιμό, την απείλησε και την βίασε.
Ο ίδιος είχε εμπλακεί εξάλλου το 2007 σε μια θλιβερή υπόθεση εξακολουθητικού βιασμού 15χρονης από τον 27χρονο αδελφό της, υπότροπο σε υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.
Απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας ο 53χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται, υποστηρίζοντας ότι την επίμαχη ημέρα είχε λάβει αντιβιωτική αγωγή γιατί είχε εγχειριστεί στο πόδι, έφερε ράμματα από την εγχείρηση, που τον είχαν καθηλώσει και ότι είχε κάνει χρήση αλκοόλ, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πλήρεις τις αισθήσεις του.
Υποστήριξε μάλιστα ότι η ανήλικη ήταν εκείνη που προκάλεσε την ερωτική τους συνεύρεση ισχυριζόμενος ότι τελούσε ουσιαστικά σε αφασία και δεν θυμάται τι ακριβώς είχε συμβεί!!
Πιο συγκεκριμένα ο 53χρονος διατείνεται ότι «έλεγε τα χαρτιά»… προβλέποντας το μέλλον έναντι αμοιβής ύψους 5 ευρώ και ότι η ανήλικη τον επισκεπτόταν ακατάλληλες ώρες ακόμη και μεταμεσονύχτιες προκειμένου να την βοηθήσει να ανακτήσει την σχέση της με έναν Ροδίτη.
Διατείνεται ακόμη ότι του είχε πει ότι ήταν 22 ετών και δεν γνώριζε ότι ήταν ανήλικη κι ότι τον απειλούσε ότι αν δεν την βοηθούσε να τα ξαναβρεί με τον σύντροφό της θα του έκανε κακό. Ο 53χρονος ισχυρίστηκε ακόμη ότι είναι σεξουαλικά ανίκανος.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
– Σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου παραπέμπεται εξάλλου και ένας 30χρονος Αγγλος που φέρεται να βίασε μια 20χρονη Αγγλίδα στο Φαληράκι την 18η Ιουλίου 2016.
Η 20χρονη παρουσιάστηκε ενώπιον των αστυνομικών του ΑΣ Αφάντου και υποστήριξε ότι γνώρισε τον 30χρονο, ενώ επέστρεφε στο ξενοδοχείο της, μετά από διασκέδαση σε μπαρ του Φαληρακίου.
Ο 30χρονος εργαζόταν συγκεκριμένα σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής και προσκάλεσε την 20χρονη και την φίλη της στο κατάστημα για να τις κεράσει σφηνάκια.
Εν συνεχεία μετέβη με τις φίλες της σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να φάνε και ενώ περπατούσαν προς το ξενοδοχείο τους, ο 30χρονος τις προσέγγισε και τους ζήτησε να μεταβούν όλοι στην παραλία για να κάνουν έρωτα.
Η 20χρονη υποστήριξε ότι ήταν πολύ ευγενικός και του επέτρεψαν να τις συνοδεύσει στο ξενοδοχείο τους. Κάποια στιγμή, ενώ περπατούσαν αποχωρίστηκαν από τους υπόλοιπους και εκείνος, όπως υποστήριξε, την παρέσυρε σε ένα θαμνώδες μέρος κοντά στο ξενοδοχείο και με την χρήση βίας την έριξε στο έδαφος και της έσκισε την μπλούζα, εξαναγκάζοντάς την στην συνέχεια σε εξώγαμη συνουσία.
Όταν ολοκλήρωσε η 20χρονη μετέβη στο ξενοδοχείο της και από εκεί στο νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία, πράγμα που έπραξε.
Ο 20χρονος απολογούμενος υπενθύμισε αρχικώς ότι είχε κατηγορηθεί και τον Ιούλιο του 2009 για βιασμό στο Φαληράκι με φερόμενη ως θύμα μια ομοεθνή του και ότι αθωώθηκε.
Υποστήριξε ότι η καταγγελία σε βάρος του είναι ψευδής και ότι η ίδια η 20χρονη του πρότεινε να κάνουν έρωτα.
Του ζήτησε να κάνουν έρωτα σε αγρόκτημα που του υπέδειξε και εκεί, όπως είπε, όχι μόνο συνευρέθηκαν με την συγκατάθεσή της αλλά του έκανε και στοματικό έρωτα κι άλλες ερωτικές πράξεις ακόμη και με την χρήση των δακτύλων της.
Μάλιστα ζήτησε να εξεταστεί και ο ίδιος από ιατροδικαστή και οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν δείγματα από τα γενετικά του όργανα και τον πρωκτό του τα οποία και απεστάλησαν αρμοδίως για έρευνα.
Από την ιατροδικαστική εξέταση της 20χρονης προέκυψε ότι πράγματι είχε έλθει σε σεξουαλική επαφή χωρίς να προκύψουν, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ασφαλή συμπεράσματα για την άσκηση βίας σε βάρος της.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρίσταται η δικηγόρος κ. Παναγιώτα Παπαβασιλείου.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

_