Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα 10.000 περιστέρια του στρατού της Κίνας!


Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) αποφάσισε το 2011 να εντάξει στη δύναμή του 10.000 νεοσύλλεκτους από το τμήμα Chengdu που ήταν επιφορτισμένοι να εκτελούν «ειδικές στρατιωτικές αποστολές» κατά μήκος των εθνικών συνόρων.

Μέχρι εδώ όλα καλά! Ωστόσο, το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι και οι 10.000 νεοσύλλεκτοι ήταν … περιστέρια! Μάλιστα, καλά διαβάσατε…

Το PLA της Κίνας έχει μια ομάδα 10.000 πτηνών, του οποίου η μόνη διακριτή ικανότητα, όπως μπορεί να φανταστεί ο καθένας, είναι το κουτσούλισμα αγαλμάτων διασήμων στις πλατείες. Κι όμως καμία σχέση ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο έτσι. Γιατί μπορεί κατά βάση αυτό να κάνουν τα περιστέρια, ωστόσο οι στρατιωτικοί βλέπουν μακριά.


Το Πεκίνο είναι υπερβολικό έως… παρανοϊκό όσον αφορά μια πυρηνική ή άλλη επίθεση που θα χτυπήσει τα συστήματα επικοινωνιών του. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, τα περιστέρια θα είναι επιφορτισμένα με την παράδοση μηνυμάτων με μεγάλη ταχύτητα μεταξύ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της χώρας, ειδικά στα απομακρυσμένα τμήματα των συνόρων, όπου η επικοινωνία είναι αρκετά δύσκολη.

Και υπάρχει προηγούμενο: Όταν η Ιαπωνία εισέβαλε στη χώρα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα αγγελιαφόρα περιστέρια ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της αμυντικής προσπάθειας της Κίνας.


Πηγή: perierga.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια