Σταφύλι: 10 + 1 λόγοι για να το εντάξεις στη διατροφή σου!


Ένα νόστιμο φθινοπωρινό φρούτο το οποίο θα πρέπει να εντάξετε οπωσδήποτε στη διατροφή σας!

Γιατί; Εμείς σας δίνουμε ούτε έναν ούτε δύο, αλλά έντεκα διαφορετικούς λόγους!

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση

Τα συστατικά του αναστέλλουν την απελευθέρωση ισταμίνης και προσταγλανδίνης, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τις φλεγμονές.

Καταπολεμά τις αλλεργίες

Το εκχύλισμα σταφυλιού έχει συνδεθεί με ανακούφιση συμπτωμάτων αλλεργιών, στα άτομα που υποφέρουν από αυτές.

Βοηθά με το έλκος

Τα βιοφλαβονοειδή που περιέχει μειώνουν την έκκριση ισταμίνης με αποτέλεσμα να βοηθούν στην επούλωση του έλκους.

Τονώνει το μυαλό

Τα βιοφλαβονοειδή συνδέονται επίσης με αυξημένη πνευματική διαύγεια.

Επουλώνει γρηγορότερα τις πληγές

Αυξάνοντας την απορρόφηση του ψευδαργύρου, μαχόμενο τα μικρόβια και αυξάνοντας τα επίπεδα των οιστρογόνων, το σταφύλι συντελεί στην ταχύτερη επούλωση τυχόν πληγών.  Με τον ίδιο τρόπο, το σταφύλι τονώνει την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης και βοηθά στην πέψη, στη σεξουαλική υγεία, την πρόληψη της αρτηριακής υπέρτασης και την αναστολή υπερτροφίας του προστάτη.

Προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις

Χάρη στα φλαβονοειδή, αλλά και στην κουερσιτίνη που περιέχει, προστατεύει από λοιμώξεις, καρδιαγγειακές παθήσεις, αλλά και από τον καρκίνο.


Βοηθά στη δυσκοιλιότητα

Περιέχει φυτικές ίνες και μεγάλο ποσοστό νερού, με αποτέλεσμα να μας κρατά ενυδατωμένους και να ρυθμίζεται καλύτερα η κίνηση των εντέρων.

Καταπολεμά την ακμή

Το κόκκινο σταφύλι (και το κρασί του) περιέχει ρεζερβατρόλη, που σύμφωνα με έρευνες, βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής, ειδικά όταν συνδυάζεται με την κατάλληλη θεραπεία.

Κάνει καλό στα μάτια μας

Το σταφύλι, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι, προστατεύει τα μάτια από μολύνσεις και φλεγμονές, ενισχύοντας τους φωτο-υποδοχείς των ματιών μας.

Κάνει καλό και στις αρθρώσεις

Μελέτες έδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση σταφυλιού μπορεί να ανακουφίσει όσους πάσχουν από πόνους στο γόνατο ή από συμπτωματική οστεοαρθρίτιδα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα σημαντικότερα εκ των οποίων είναι οι πολυφαινόλες, βοηθούν στην ευλυγισία των συνδέσμων.


Πηγές: iatronet.gr, in2life.gr
_