Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η απάντηση της NASA στον 9χρονο επίδοξο… εξωγήινο (φωτο)

Ένας 9χρονος έλαβε γράμμα προτροπής από την NASA, όταν έστειλε επιστολή για τη θέση του υπεύθυνου Πλανητικής Προστασίας. Σε τεχνικούς όρους, η θέση αφορά στη βοήθεια για την
αποφυγή οργανικής – συστατικής και βιολογικής μόλυνσης στον άνθρωπο και τη ρομποτική εξερεύνηση του διαστήματος.
Ο 9χρονος ήταν από τους πρώτους που υπέβαλλαν αίτηση για τη θέση εργασίας και στην επιστολή του εξηγούσε, απευθυνόμενος στη NASA:
«Το όνομά μου είναι Τζακ Ντέιβις και θα ήθελα να κάνω αίτηση για τη θέση του αξιωματικού Πλανητικής Προστασίας.
Μπορεί να είμαι 9 ετών αλλά πιστεύω ότι κάνω για τη δουλειά.
‘Ένας από τους λόγους είναι ότι η αδελφή μου λέει ότι είμαι εξωγήινος, αλλά έχω δει επίσης σχεδόν όλες τις ταινίες με το διάστημα και τους εξωγήινους.
Έχω δει επίσης το σόου «Marvel Agents of Shield» και ελπίζω ότι θα δω και την ταινία «Men in Black».
Είμαι, επίσης, πολύ καλός στα βιντεοπαιχνίδια.
Είμαι τόσο νέος και ελπίζω ότι θα μάθω να σκέφτομαι σαν εξωγήινος.
Τζακ Ντέιβις
Φύλακας του Γαλαξία
Τετάρτη Δημοτικού».
Η απάντηση στο μικρό από το Νιου Τζέρσεϊ ήρθε άμεσα και ήταν από τον επικεφαλής της Πλανητικής Υπηρεσίας της NASA:
NASA -9χρονος - γράμμα
«Αγαπητέ Τζακ,
Έμαθα ότι είσαι ο «Φύλακας του Γαλαξία» και ότι ενδιαφέρεσαι για τη θέση του Αξιωματικού Πλανητικής Προστασίας. Αυτό είναι υπέροχο!
Η θέση του Αξιωματικού Πλανητικής Προστασίας είναι στ’αλήθεια πολύ «κουλ» και σημαντική. Αφορά στην προστασία της Γης από μικρόβια, όταν φέρνουμε δείγματα από τη Σελήνη, αστεροειδείς και τον Άρη. Αφορά επίσης στην προστασία κι άλλων πλανητών και φεγγαριών από τα γονίδιά μας, αφού είμαστε υπεύθυνοι να εξερευνήσουμε το Ηλιακό Σύστημα.
Πάντα ψάχνουμε για νέους επιστήμονες και μηχανικούς να μας βοηθήσουν, οπότε ελπίζω να διαβάζεις και να τα πηγαίνεις καλά στο σχολείο. Ελπίζουμε να σε δούμε στη NASA μια από αυτές τις μέρες.
Δρ Τζέιμς Γκριν,
Επικεφαλής της Πλανητικής Υπηρεσίας».
Μάλιστα, ο επίδοξος επιστήμονας έλαβε τηλεφώνημα από τον επικεφαλής της Πλανητικής Υπηρεσίας της NASA, στην Ουάσιγκτον, ο οποίος τον συνεχάρη για το ενδιαφέρον του για τη θέση.
Σε ανακοίνωσή της η NASA διευκρίνισε ότι, η θέση για τον Αξιωματικό Πλανητικής Υπηρεσίας «μπορεί να μην είναι ό,τι ακριβώς συμπεραίνεται από τον τίτλο της», παίζει όμως σημαντικό ρόλο στην «προώθηση της υπεύθυνης εξερεύνησης του Ηλιακού μας Συστήματος, προστατεύοντας την ανταλλαγή μικροβίων από τους άλλους πλανήτες προς τον δικό μας».

antenna.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια