Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Kείμενο αστυνομικού:''Διαμαρτυρία για τον συνδικαλισμό στη Δ.Α. Σερρών''

  Δημοσιεύουμε επιστολή αστυνομικού που εστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Bloko.gr


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλοι εμείς οι απλοί αστυνομικοί που υπηρετούμε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών, γινόμαστε θεατές μιας ανελέητης σύγκρουσης μεταξύ των αντίπαλων συνδικαλιστικών ομάδων που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σερρών. Οι κόντρες που όπως καταλαβαίνουμε πηγάζουν εξαιτίας παλαιών υπηρεσιακών και προσωπικών διαφορών ορισμένων εκ των μελών του Δ.Σ, αλλά και από την ακόρεστη δίψα για την κατοχή των ηνίων του Σωματείου, έχουν ξεφύγει πλέον πέρα από κάθε λογικό όριο. Αποτέλεσμα αυτών είναι να διαβάζουμε εμβρόντητοι τις τελευταίες ημέρες αναληθή δημοσιεύματα για δήθεν πολιτικές παρεμβάσεις κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων, αλλά και εξολοκλήρου ψευδή δημοσιεύσεις για δήθεν καταγγελίες που αφορούν αστυνομικούς των Σερρών με υποτιθέμενη εμπλοκή στη σπείρα των ΡΟΜΑ.

 Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με τη μέθοδο της δημοσίευσης τέτοιων νοσηρών επιστολών, πιστεύει ο καθένας από την πλευρά του ότι θα καταφέρει καλύτερο χτύπημα κάτω από τη ζώνη στον πολιτικό και συνδικαλιστικό του αντίπαλο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι τυφλωμένοι από τις μεταξύ τους έριδες-αντιπαραθέσεις και εγωισμούς, δεν καταλαβαίνουν ότι εκθέτουν πέραν από τους εαυτούς τους, τους ίδιους τους συναδέρφους τους, όλους εμάς που καθημερινά μοχθούμε (και δεν μας ρώτησε κανείς από τους βολεμένους του Δ.Σ) πως αντιμετωπίζουμε την υπηρεσιακή καθημερινότητα. Όλους εμάς από τους οποίους εντέλει θα ζητήσουν την ψήφο για να μας εκπροσωπήσουν για το καλό μας, αφού πρώτα μας εκθέτουν αναίτια στον έξω κόσμο.

 Στον ακήρυχτο αυτό πόλεμο για τη συνδικαλιστική κουτάλα, όπως και σε κάθε πόλεμο, πάντοτε υπάρχουν παράπλευρες απώλειες και θύματα άμαχου πληθυσμού. Έτσι και σε αυτήν την αντιπαράθεση που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι σχηματισμοί έχουν επιδοθεί σε έναν άνευ προηγουμένου «αγώνα» και δεν διστάζουν να εμπλέκουν αστυνομικούς διευθυντές, υποδιευθυντές, αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς που έχουν την ατυχία να βρίσκονται στην Υπηρεσία του ενός ή του άλλου συνδυασμού ή να διατηρούν απλή υπηρεσιακή ή και φιλική σχέση με την μία ή την άλλη παράταξη. Όποιος δεν είναι μαζί τους εξάλλου είναι εχθρός. Αλήθεια ρώτησε κανείς το σύνολο των συναδέρφων που υπηρετούν στη Δ.Α Σερρών πως αισθάνονται όταν διαβάζουν τέτοια ψευδή και κατάπτυστα δημοσιεύματα;

  Ως αστυνομικός που υπηρετώ στη Δ.Α Σερρών επί πολλά έτη γνωρίζω πολύ καλά τη συγκεκριμένη Διεύθυνση. Αποτελείται στην πλειοψηφία της από πολύ καλούς συναδέρφους που καθημερινά δίνουν αγώνα για να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις στο νομό. Είναι αυτονόητο πολλοί συνάδελφοι να επιθυμούν κάθε χρόνο (σύμφωνα με τα όσα δικαιούνται εξάλλου) τοποθετήσεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις σε άλλες Υπηρεσίες της περιοχής.

 Είναι θεμιτό ως ένα σημείο, να προσπαθούν να ικανοποιήσουν  το αίτημά τους. Στη Δ.Α Σερρών όπως και σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις εφέτος τα αιτήματα λόγω και της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών και της ίδρυσης νέων είχαν μία ιδιαιτερότητα. Ο αγώνας του σωματείου για δίκαιες μεταθέσεις ή αποδοχή των αιτημάτων κάποιων συναδέρφων είναι απόλυτα κατανοητός, αλλά μέχρι εκεί. Σε καμία περίπτωση ο συνδικαλιστής δεν θα πρέπει να προσπαθεί να υποκαταστήσει τη θεσμική ιδιότητα του Διευθυντή.

 Ευτυχώς εφέτος, στο τιμόνι της Διεύθυνσης βρίσκεται ένας αστυνομικός Διευθυντής που επί πολλά έτη υπηρετεί στο νομό και μας γνωρίζει όλους μας σαν την παλάμη του χεριού του. Ξέρει καλά για τις ικανότητες, τις υπηρεσιακές δυνατότητες και την προσωπικότητα του κάθε αστυνομικού, αλλά και τις πραγματικές ανάγκες της κάθε Υπηρεσίας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί συνώνυμο της δικαιοσύνης και της σωστής διαχείρισης του προσωπικού, κάνοντας μια τιτάνια προσπάθεια (στο πλαίσιο και της αναδιάρθρωσης) να συγκεράσει απόψεις, να μην αδικήσει συναδέρφους.

 Λειτουργεί με γνώμονα το υπηρεσιακό καλό και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, μη διστάζοντας να είναι και αυστηρός ενίοτε στις επιλογές του. Είναι αυτός που έχει και τη θεσμική ιδιότητα (και την ευθύνη) να έχει τον πρώτο λόγο στις μεταθέσεις εντός του νομού. Αρχικά εξεπλάγην όταν διάβασα ότι οι φετινές μεταθέσεις ήταν αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων (γνωρίζοντας τον εν λόγω διευθυντή), αμέσως όμως κατάλαβα τον λόγο της δυσαρέσκειας και των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων. Ήταν στο πλαίσιο του πολέμου προπαγάνδας και της δήθεν σχέσης της αντιπολίτευσης με συγκεκριμένο πολιτικό Γραφείο. Με αήθεις ανώνυμες αναρτήσεις σε διάφορα blogs ενέπλεξαν συγκεκριμένο πολιτικό γραφείο της πόλης υπονοώντας υπόγειες πιέσεις.

Ως «δια μαγείας», ακολούθησε το δημοσίευμα για δήθεν εμπλοκή αστυνομικών της Δ.Α Σερρών στη σπείρα ΡΟΜΑ, ως συνέχεια ενός δημοσιεύματος του bloko.gr που αναρτήθηκε την 17/07/2017, αναφορικά με την προφυλάκιση ενός αξιωματικού στην Δυτική Αττική, λόγω της σχέσης του με τη σπείρα των ΡΟΜΑ. Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς περί σαπίλας και υπόγειων διασυνδέσεων αστυνομικών με οικογένειες ΡΟΜΑ, ο άγνωστος καταγγέλων σπίλωσε ολόκληρη την Ασφάλεια, που ουδεμία σχέση στη διαμάχη τους αυτή είναι δυνατόν να έχει, αν αναλογιστώ το σύνολο των αστυνομικών που υπηρετούν εκεί. Μάλιστα ο αθεόφοβος καταγγέλλων το «τερμάτισε» ερωτώμενος εάν το μαχαίρι φτάσει στο κόκκαλο ή αν απλά ξεφλουδίσει τη σαπίλα τονίζοντας ότι θα «παρακολουθεί τις εξελίξεις».

 Συγνώμη, αλλά αν δεν κάνω λάθος υπηρετούν επί πολλά έτη ηγετικά πρόσωπα και των δύο συνδικαλιστικών ομάδων στην ίδια Υπηρεσία. Πως μπορούν και συνυπάρχουν με τη σαπίλα; Ένα είναι σίγουρο. Ότι με τέτοιου τύπου δημοσιεύματα-μυθεύματα υποβιβάζουν τους εαυτούς τους, τους προϊσταμένους τους και τους συνάδελφους τους που μοναδικό τους μέλημα είναι ο καθημερινός αγώνας να ανταπεξέλθουν υπηρεσιακά και να φέρνουν επιτυχίες, μη έχοντας τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Ιδίως τους συναδέρφους τους της Ασφάλειας και των Ναρκωτικών που τους βλέπω πρωί βράδυ στη δουλειά και αναρωτιέμαι: Δεν έχουν οικογένειες αυτοί οι άνθρωποι;

 Ως αστυνομικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών είμαι περήφανος όταν διαβάζω ότι εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση για εμπόριο ναρκωτικών από το Τ.Δ.Ν Σερρών και ότι καθημερινά δίνεται αγώνας από τους συναδέλφους της Δίωξης με πολλές συλλήψεις εντός και εκτός νομού. Είμαι περήφανος όταν από την Υ.Α Σερρών εξιχνιάζονται ανθρωποκτονίες και ληστείες σε ανυπεράσπιστους ηλικιωμένους. Όταν συλλαμβάνονται απατεώνες και διαρρήκτες.

 Όταν με την καθημερινή τους δραστηριότητα οι αστυνομικοί της Υ.Α Σερρών καταπολεμούν αδιάλειπτα τα παράνομα καζίνο και τους λαθρεμπόρους οινοπνευματωδών ποτών και τσιγάρων. Όλα αυτά που είναι αποτέλεσμα υπεράνθρωπων προσπαθειών κυρίως των απλών αστυνομικών (ψηφοφόρων τους) και των διοικητών τους, δεν αγγίζουν τους κυρίους συνδικαλιστές που η πλειοψηφία αυτών υπηρετεί στην Υ.Α Σερρών και το Τ.Δ.Ν; Τόσο πολύ τους απαξιούν; Τόσο πολύ είναι τυφλωμένοι για συνδικαλιστική εξουσία; Δεν καταλαβαίνουν πως, ότι καλό έχουν καταφέρει (γιατί έχουν κάνει και καλά) πνίγεται μέσα στην αντιπαλότητα χωρίς όρια;

 Μην υποτιμάτε άλλο τη νοημοσύνη των συναδέρφων σας. Λίγη σεμνότητα και ταπεινότητα δεν βλάπτει. Εμείς οι απλοί αστυνομικοί είμαστε περήφανοι για το Διευθυντή μας, για τους υποδιευθυντές και αξιωματικούς μας που είναι κοντά μας και μοχθούν καθημερινά τόσο στις κεντρικές, όσο και στις περιφερειακές υπηρεσίες του νομού. Για όλους εμάς που πασχίζουμε με τα όποια προβλήματα να κρατήσουμε τη σημαία της Διεύθυνσης ψηλά, εάν δεν μπορείτε να μας ακολουθήσετε σ΄ αυτόν τον δρόμο τουλάχιστον σωπάστε!!!!!!
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια