Στην Αθήνα την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ

Αποφασισμένοι να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, δηλώνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ.
«Την Πέμπτη, 31/8, και την Παρασκευή, 1/9, θα είμαστε στην Αθήνα και εάν χρειαστεί, θα κατασκηνώσουμε έξω από τα υπουργεία, προκειμένου να μας δεχτούν και να συζητήσουμε το τι μέλλει γενέσθαι με την αμυντική βιομηχανία οχημάτων και το μέλλον μας» ανέφερε ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Θεόδωρος Αλιόγκας:

 

Όπως σημείωσε ο κ. Αλιόγκας, ήδη έχει ήδη αποσταλεί αίτημα για συνάντηση προς τους δύο υπουργούς. «Eίτε μας απαντήσουν, είτε όχι, εμείς θα κατέβουμε στην πρωτεύουσα και θα απαιτήσουμε να μας συναντήσουν» δήλωσε ο ίδιος.

 

Υπενθυμίζεται ότι στον δεύτερο διαγωνισμό για την πώληση του ποσοστού 85,49% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, με ελάχιστο τίμημα το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται ο διαγωνισμός να κηρυχθεί και πάλι άγονος. Υπενθυμίζεται ότι στον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον οι δύο εξοπλιστικοί όμιλοι των Paramount και KMW. Τονίζεται δε ότι η βιομηχανία βρίσκεται σε εκκαθάριση εν λειτουργία και σύμφωνα με τον κ. Αλιόγκα «οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ έχουν να πληρώνονται μέχρι και τον τρέχοντα μήνα, ενώ το τι μέλλει γενέσθαι ουδείς γνωρίζει ακόμη».

 

Το προσωπικό που έχει μείνει στην ΕΛΒΟ ανέρχεται σε 336 άτομα και κατά με τον πρόεδρο των εργαζομένων της Βιομηχανίας, αρκετοί βρίσκονται προ της συνταξιοδότησης.

 

«Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, οι αρμόδιοι στην κυβέρνηση εξετάζουν διάφορα σενάρια για το μέλλον της εταιρείας και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Θέλουμε και εμείς να γνωρίζουμε τις εξελίξεις και να καταθέσουμε εκ νέου τις προτάσεις μας» ανέφερε ο κ. Αλιόγκας.

 

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι «δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα» και σημείωσε ότι αφού ολοκληρώσουν τις επαφές τους σε πολιτικό επίπεδο, θα ξεκινήσουν επαφές με επικεφαλής οργανισμών, όπως, ο ΟΑΣΘ, ο ΟΑΣΑ, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ/Ναυτεμπορική

_