Γυναίκα πήρε τεράστια αποζημίωση από εταιρεία για πρόκληση καρκίνου από τη χρήση των προϊόντων της


Γυναίκα κατέθεσε αγωγή κατά εταιρείας υποστηρίζοντας ότι τα προϊόντα της με βάση το ταλκ της προκάλεσαν καρκίνο όταν τα χρησιμοποίησε για την προσωπική της υγιεινή.

Το δικαστήριο επιδίκασε ως αποζημίωση στην Έβα Ετσεβερία το ποσό των 417 εκατομμυρίων δολαρίων, που είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ.

Μάλιστα η εταιρεία κατηγορείται ότι δεν προειδοποίησε επαρκώς τους καταναλωτές για τους κινδύνους εμφάνισης καρκίνου από τη χρήση των προϊόντων της με βάση το ταλκ.

Την απόφαση έλαβε το ανώτατο δικαστήριο τους Λος Άντζελες. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία προανήγγειλε την υποβολή έφεσης «γιατί εμείς έχουμε οδηγό μας την επιστήμη που υποστηρίζει την ασφάλεια των προϊόντων μας».

Η 63χρονη Ετσεβερία στην αγωγή της υποστηρίζει ότι εμφάνισε καρκίνο ωοθηκών σε τελικό στάδιο μετά από χρήση δεκαετιών των προϊόντων. Οι δικηγόροι της υποστήριξαν ότι η εταιρεία ενθάρρυνε γυναίκες να κάνουν χρήση των προϊόντων της αν και γνώριζε ότι υπάρχουν μελέτες που συνδέουν τον καρκίνο των ωοθηκών με τη χρήση στη γενετήσια περιοχή.

Η εταιρία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι οι έρευνες και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είπαν ποτέ ότι τα προϊόντα της προκαλούν καρκινογενέσεις.


Πηγή: athensmagazine.gr
_