Συγκλονιστικό- Τρομοκράτες στη Ρωσία ανατινάζονται για να μην παραδοθούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία από τις επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας οι αρχές περικύκλωσαν το κρηφύγετο


 μιας ομάδας τρομοκρατών, οι οποίοι σχεδίαζαν μαζική επίθεση σε αστυνομικούς σε διάφορα μέρη στη Ρωσία.
Η κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που οι τρομοκράτες ανατινάζονται μέσα στο κρησφύγετο τους, προκειμένου να μην παραδοθούν και συλληφθούν από τη ρωσική αστυνομία.
 Το συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:


Οι δυνάμεις της ρωσικής αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εγκλωβίσουν μέσα στο κρυσφήγετο τους επίδοξους τρομοκράτες στο χωριό Πσεντάχ, στη νοτιοδυτική Ρωσία και τους ζήτησαν να παραδοθούν.
Η διαπραγμάτευση διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά, πριν επιλέξουν να ενεργοποιήσουν μία βόμβα εντός του κτιρίου. Συνέπεια ήταν να σκοτωθούν και οι τέσσερις ύποπτοι.
Τα ειδικά κλιμάκια της αστυνομίας ξεκίνησαν αμέσως έρευνα για τη συλλογή στοιχείων, τα οποία ενδεχομένως να αποκαλύψουν τις πιθανές διασυνδέσεις τους με άλλους τρομοκρατικούς πυρήνες.
Οι τρομοκράτες που ανατινάχθηκαν για να μην παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, εικάζεται πως είχαν ενταχθεί στο ριζοσπαστικό δίκτυο του Καζακστάν, το οποίο συνεργάζεται με τους τζιχαντιστές της Συρίας και του Ιράκ.
Δύο από τους τέσσερις και συγκεκριμένα ο 34χρονος Μπελκάν Σουλτούκιεβ και ο 31χρονος Μιχαήλ Σέρμπιτζεφ, είχαν ενταχθεί σε λίστα με καταζητούμενους για πολλαπλά τρομοκρατικά χτυπήματα σε Ρώσους αστυνομικούς.
Ο τρίτος τρομοκράτης που ανατινάχθηκε είναι σύμφωνα με τη ρωσική αστυνομία ο Κασάν Κατσίεφ. Η ταυτότητα του τέταρτου ατόμου αναζητείται.

thepressroom.gr

_