Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΥΠΕΞ Βρετανίας: Ποιες χώρες βρίσκονται στο 'κόκκινο' για τρομοκρατικό χτύπημα

Στοιχεία του βρετανικού ΥΠΕΞ χωρίζουν τον παγκόσμιο άτλαντα στις χώρες που αποτελούν κύριο στόχο τρομοκρατών και εκείνες που δεν φαίνεται να κινδυνεύουν. Ποια η θέση της Ελλάδος




Μετά το μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Βρετανία, το υπουργείο εξωτερικών ανανέωσε τη λίστα με τις χώρες και τον βαθμό επικινδυνότητας καθεμιάς, αναφορικά με την πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος στα εδάφη της. Σύμφωνα με άρθρο της Telegraph, το υπουργείο κατατάσσει τις χώρες σε μια κλίμακα τεσσάρων βαθμών, από το 1 έως το 4, ανάλογα με τον κίνδυνο που παρουσιάζει κάθε χώρα να αντιμετωπίσει τρομοκρατικά χτυπήματα. Όπως θα δείτε στο χάρτη που ακολουθεί, η Δυτική Ευρώπη έχει "κοκκινίσει" (οι χώρες με κόκκινο είναι σε επίπεδο 4 επικινδυνότητας), ενώ σε αντίστοιχα υψηλό επίπεδο κινδύνου εμφανίζονται τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ρωσία, η Αυστραλία, η Τουρκία, οι αραβικές χώρες και η Ινδία.
AdTech Ad


Συνολικά, 45 χώρες βρίσκονται σε επίπεδο 4 σε όλη τον κόσμο, πράγμα που για τους Βρετανούς σημαίνει πως υπάρχει "εξαιρετικά μεγάλη πιθανότητα" εκδήλωσης κάποιου τρομοκρατικού χτυπήματος. Το 2016, η υπηρεσία ενέταξε συνολικά 12 ακόμη χώρες στη λίστα αυτή, ενώ για τη φετινή χρονιά προστέθηκαν ακόμη πέντε. Κόσοβο, Μαυριτανία, Σιγκαπούρη, ΗΠΑ και Ζάμπια είναι τα κράτη όπου η Μεγάλη Βρετανία θεωρεί πως αυξήθηκε ο κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος.
Από την άλλη, τρεις χώρες κατάφεραν να πέσουν στην κλίμακα αυτή, δηλαδή να ανήκουν στις χώρες με μειωμένη πιθανότητα τρομοκρατικού χτυπήματος. Ανάμεσα σε αυτές, μαζί με την Αιθιοπία και την Ιρλανδία, βρίσκεται και η χώρα μας που πλέον στην κλίμακα 2, που μεταφράζεται σε 'αμελητέα πιθανότητα' τρομοκρατικής απειλής.
Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνες οι χώρες, όπου το τρομοκρατικό χτύπημα θεωρείται σχεδόν απίθανο, όπως η Πολωνία, η Τσεχία, το Εκουαδόρ, η Ελβετία, η Ουγγαρία και το Βιετνάμ.
news247.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια