Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο μακελάρης της Βαρκελώνης φεύγει ατάραχος μετά τη σφαγή στη Ράμπλα

Αυτό είναι το πρόσωπο του τρόμου. Το πρόσωπο του ανθρώπου που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη.

 Που σκότωσε 13 ανθρώπους, ρίχνοντας πάνω τους ένα βαν, μεταξύ των οποίων δυο παιδιά, ένα αγόρι επτά ετών, ο Βρετανο-αυστραλός Τζούλιαν Κάντμαν και ένα αγοράκι τριών ετών από την Ισπανία.
Φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας που δημοσιεύει η El Pais δείχνουν τον άνθρωπο που οδηγούσε το μοιραίο βαν το απόγευμα της Πέμπτης (17.08.2017) στη Βαρκελώνη, να φεύγει, απολύτως ατάραχος, από το σημείο του μακελειού.
Λίγα λεπτά πριν, έχει παρασύρει αθώους που περπατούσαν αμέριμνοι στον φημισμένο πεζόδρομο της Βαρκελώνης, τη Λας Ράμπλας. Παρέσυρε εκατοντάδες. Σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100.
Όπως αναφέρει η El Pais, τα τρία καρέ από το βίντεο ασφαλείας φαίνεται ο μακελάρης, λίγο μετά την επίθεση, να φεύγει από το σημείο. 
Φοράει ανοιχτόχρωμο μπλουζάκι, αθλητικά παπούτσια, σκούρο παντελόνι και γυαλιά ηλίου. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης, ο καταζητούμενος 22χρονος Γιουνές Αμπουγιακούμπ, έφυγε από το σημείο μέσα από την αγορά Μποκερία.
Η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο δράστης από την αγορά κατάφερε να φτάσει στην περιοχή του πανεπιστημίου και να έκλεψε αυτοκίνητο για να διαφύγει.
Οι αρχές δεν αποκλείουν ο νεαρός τρομοκράτης να έχει ήδη φύγει από την Ισπανία και ενδεχομένως να έχει περάσει στη Γαλλία, ακόμη και με τα πόδια!
Η αστυνομία της Καταλωνίας ανακοίνωσε και επίσημα ότι έχει αναγνωρίσει τον οδηγό του βαν στην τρ0μοκρατική επίθεση της Βαρκελώνης. Το όνομά του δεν αναφέρεται στο tweet αλλά πηγές ανέφεραν πως έχει ταυτοποιηθεί ότι το βαν που θέρισε ζωές οδηγούσε ο 22χρονος Αμπουγιακούμπ.
Το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 22χρονου που αιματοκύλησε τη Βαρκελώνη έχει επεκταθεί σε… όλη την Ευρώπη.

Διαψεύδουν πως… είχαν ειδοποιηθεί

O πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλωνίας Κάρλες Πιτζεμόντ διέψευσε πως η CIA είχε προειδοποιήσει την καταλανική αστυνομία (Mossos de Esquadra) για την πιθανότητα μίας τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας La Vanguardia.

Σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή Objetivo, o Κ. Πιτζεμόντ διέψευσε πως η CIA είχε επισημάνει στις καταλαντικές υπηρεσίες ασφαλείας ότι επέκειτο χτύπημα στη Λας Ράμπλα, καθώς όπως τόνισε ο ίδιος «δεν υπάρχει κανενός είδους επαφή» με διεθνείς υπηρεσίες πληροφοριών.
newsit.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια