Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι διαφορετικές χρήσεις του αλατιού!


Νομίζετε ότι ο μοναδικός σκοπός του αλατιού είναι να νοστιμίζει το φαγητό;

Κάνετε μεγάλο λάθος, καθώς το επιτραπέζιο αλάτι έχει περισσότερες χρήσεις από ό,τι μπορεί να φαντάζεστε.

Μάθετε τρεις χρήσιμους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το αλάτι στη μαγειρική, εκτός από αλάτισμα.

Πιο ζωντανό χρώμα στα φασολάκια

Κατά το βράσιμο, η χλωροφύλλη στα φασολάκια διασπάται και αποκτούν ένα καθόλου ελκυστικό χρώμα. Οι σεφ προτείνουν να προσθέσετε μία κουταλιά αλάτι για να παραμείνουν τραγανά στην υφή και να διατηρήσουν το ζωντανό τους χρώμα.

Γλυκάνετε τον καφέ σας

Δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά το αλάτι μειώνει την πίκρα. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στον καφέ πριν τον προσθέσετε στην καφετιέρα και ο καφές σας θα γίνει πιο γλυκός.


Τέλεια αβγά scrambled

Πασπαλίστε τα αβγά scrambled με αλάτι για να κάνετε τα αβγά τρυφερά και για να μην στεγνώσουν. Το αλάτι διαλύει την πρωτεΐνη στα αβγά με αποτέλεσμα τα αβγά να μην σφίξουν πολύ.

Επιπλέον, το αλάτι στην κουζίνα μπορεί να εξουδετερώσει τη μυρωδιά των ψαριών, την άσχημη μυρωδιά του πάγκου κοπής, την ανάπτυξη μούχλας στα τρόφιμα, να κρατήσει το γάλα φρέσκο για περισσότερο καιρό και όσον αφορά την καθαριότητα μπορεί να διαλύσει το λίπος κατά το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών καθώς και τη σκουριά.

Για προσωπική χρήση, δοκιμάστε να προσθέσετε αλάτι για την περιποίηση των ποδιών σας. Ρίξτε μια ποσότητα αλατιού στη λεκάνη όπου μουλιάζετε τα πόδια σας για να κάνετε απολέπιση το νεκρό δέρμα και να αποκτήσετε απαλά πόδια. Χρησιμοποιήστε το αλάτι για να ανακουφίσετε τσίμπημα μέλισσας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλες αυτές τις χρήσεις:



Πηγή: fanpage.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια