Το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, η έγκυος και ο Λιμενάρχης

Καταγγελία σε βάρος της Λιμενικής Αρχής Κατακόλου έγινε από μια έγκυο με αφορμή την άρνηση


 του Λιμενάρχη να μην επιστρέψει τις πινακίδες κυκλοφορίας που αφαίρεσαν οι Λιμενοφύλακες μετά από βεβαίωση παράβασης για παράνομη στάθμευση.
Η καταγγελία που έγινε στο juniorsclub.gr αναφέρει πως η γυναίκα έγκυος στον 9ο μήνα ουσιαστικά εγκλωβίστηκε χωρίς αυτοκίνητο “… στο Κατάκολο Ηλείας, επειδή ο σύζυγος της, έκανε το λάθος να σταθμεύσει σε σημείο όπου ο ΚΟΚ δεν το επιτρέπει”. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα “… το ζευγάρι πλήρωσε το πρωί της 14ης Αυγούστου 2017, την κλήση στο Λιμενικό Σώμα και ζήτησε να του επιστραφούν οι πινακίδες, προκειμένου να ταξιδέψουν για Πάτρα. Η έγκυος γυναίκα φανερά ταραγμένη και σοκαρισμένη, απευθύνθηκε αμέσως στον ιατρό – γυναικολόγο της, ο οποίος την έχει ενημερώσει λόγω κάποιου ιατρικού θέματος, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γεννήσει. 
Παρά τη διάταξη που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την επιστροφή των πινακίδων λόγω παράβασης στάσης και στάθμευσης ο Λιμενάρχης δεν επέστρεψε τις πινακίδες, καθώς η συγκεκριμένη παράβαση δεν εμπίπτει στο άρθρο 34".
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον Λιμενάρχη Κατακόλου κ. Ακουμιανάκη μας τόνισε πως όση καλή διάθεση και αν υπήρχε από τον ίδιο και την υπηρεσία, η παράβαση της παράνομης στάσης και στάθμευσης σε πινακίδα Ρ40 δεν εμπίπτει στη διάταξη του άρθρου 34 για την επιστροφή πινακίδων. Ίσως αποτελεί παράλειψη των αρμόδιων υπηρεσιών η μη ένταξη της παράβασης αυτής στο άρθρο, όμως κάθε παρέκκλιση από την εφαρμογή του νόμου θα τον έφερνε αντιμέτωπο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος στο Ναυτοδικείο.
 Έγιναν προσπάθειες να δοθεί λύση, ωστόσο επισήμως δεν υπήρξε κάτι θετικό. Και την Τετάρτη πλέον θα ζητηθεί από το υπουργείο να συμπεριλάβει και τη συγκεκριμένη παράβαση στο άρθρο ώστε και νομικά να υπάρξει κατοχύρωση.
Όπως αναφέρει η καταγγελία “… παραμονή της Παναγίας και της μεγάλης εξόδου για το Δεκαπενταύγουστο, αντί να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, οι οποίοι έσπευσαν να πληρώσουν την παράβασή τους, αντιμετώπισαν το σκληρό πρόσωπο του τυπολάτρη Λιμενάρχη, με αποτέλεσμα επισκέπτες, τουρίστες και μια έγκυος γυναίκα να βρίσκονται «όμηροι» εκεί. 
Το juniorsclub.gr επικοινώνησε και μίλησε με τον Λιμενάρχη, ο οποίος έπραξε κατά τα νόμιμα σύμφωνα με αυτά που μας είπε, ωστόσο δεν έπραξε με υπευθυνότητα απέναντι στην έγκυο γυναίκα, παρά το γεγονός ότι του προσκομίσθηκε η βεβαίωση γιατρού, η οποία τονίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης της. 

Να υπογραμμισθεί ότι σε άλλες περιπτώσεις έχουν διακομισθεί με super puma ελικόπτερα ετοιμόγεννες γυναίκες…”.

Βεβαίωση Γιατρού της  εγκύου Β.Δ. 
20861166_1686819421350721_2131006080_o

ilialive.gr
_