Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηλεία: "Χάθηκε" το Πυροφυλάκιο Περιστερίου - Συγκλονιστική η περιγραφή του πυροφύλακα

“Δεν ήθελα να φύγω…” μας είπε φανερά πικραμένος ο πυροφύλακας Περιστερίου. 

Δίπλα του το πυροφυλάκιο της Αετοφωλιάς ρημαγμένο από τη φωτιά. Το σημείο που στεκόταν έως το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου δεν υπάρχει. Οι φλόγες το ισοπέδωσαν… Ο ίδιος πρόλαβε να φύγει μετά την εντολή των επικεφαλής των Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων στην περιοχή.
Ο Θοδωρής Τζουανόπουλος, με τη γνώριμη βραχνή φωνή στον ασύρματο, σαρώνει καθημερινά με τα κιάλια του και την κοφτή ματιά του όλο τον ορίζοντα. Μόλις δει καπνό να ανεβαίνει ενημερώνει το κέντρο επιχειρήσεων στην Αμαλιάδα ή τον Πύργο. Ετσι αντιλήφθηκε άμεσα και τη φωτιά που ξεκίνησε από το Κρυονέρι… Και έκατσε εκεί στο πόστο του, μέχρι που αυτό γκρεμίστηκε από τη φωτιά 24 ώρες μετά…
Τον αναγνωρίσαμε όταν κατέβαινε γεμάτος νεύρα αλλά και στεναχώρια το δρόμο από το φυλάκιο προς το χωριό… “Τσίτα-φαρμάκι” που αναγκάστηκε να αφήσει το πόστο του.. Δεν του έπαιρνες κουβέντα. Αργότερα όταν οι φλόγες κόπασαν, τον συναντήσαμε στο ύψωμα της Αετοφωλιάς, δίπλα στο κατεστραμμένο φυλάκιο. Ανάμεσα σε ότι μπορούσες να ξεχωρίσεις, το δοχείο με το φαγητό του που δεν πρόλαβε καν να σκεφτεί να κάνει διάλειμμα για να φάει και τα κιάλια του με μισό-λιωμένα τα πλαστικά τους..
“Δεν ήθελα να φύγω. Μου έδωσαν εντολή και έφυγα, αν έμεινα θα το έκανα με κίνδυνο ζωής. Η φωτιά είχε πλησιάσει στα δέκα μέτρα. Την είχαν σβήσει τη φωτιά και το πρωί μια καύτρα πετάχτηκε πίσω από τις δυνάμεις. Από λίγο θα μπορούσε να είχαμε δράματα να τους κυκλώσει και να τους σκοτώσει. Είχαν κάνει όλοι τεράστιο αγώνα για να την ελέγξουν…” μας δήλωσε μεταξύ άλλων… Τώρα ελπίζει πως σύντομα το πυροφυλάκιο του Περιστερίου θα ξαναστηθεί, για να βρεθεί και πάλι εκεί, άγρυπνος φρουρός μαζί με συναδέλφους του στον εντοπισμό πυρκαγιών.
Γιάννης Σπυριούνης - ilialive.gr
purofulakio7
purofulakio2
purofulakio3
purofulakio4
purofulakio6

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια