Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μεθαδόνη - Του Κων/νου Τζέκη

Εν αρχή ήταν το όπιο. Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη χρήση του οπίου, τα εργαστήρια της τότε εποχής εφηύραν τη μορφίνη, που είναι παράγωγο του οπίου. Η ουσία αυτή
προϊόν κατεργασίας του οπίου, που χορηγούνταν στους οπιομανείς για τη θεραπεία τους, τσάκισε σε λίγα χρόνια τη νεολαία των κρατών της Ευρώπης.

Για την αντιμετώπιση πλέον των μορφινομανών που σημειωτέον αυξήθηκαν κατά πολύ, αφού οι εμπόλεμοι του πρώτου Παγκόσμιου πολέμου χορηγούσαν στους στρατιώτες τους αφειδώς μορφίνες κατά του φόβου, του πόνου, της πείνας των κακουχιών και όσων κακών έφερνε ο πόλεμος,  εργαστήριο γνωστής  φαρμακοβιομηχανίας της   Γερμανίας, ανακάλυψε την ηρωίνη, που είναι παράγωγο της μορφίνης.

Όνομα και πράγμα, από την ελληνική λέξη ήρωας. Τη χορηγούσαν οι γιατροί και οι ασθενείς, γίνονταν ταύροι. Για οποιοδήποτε πόνο, ηρωίνη. Οι εταιρείες θησαύριζαν από το νέο φάρμακο και οι νεολαίοι βουτούσαν όλο και περισσότερο στη νιρβάνα.

Για να αντιμετωπισθούν πλέον οι βαρύτατες επιπτώσεις από τη χρήση αυτού του φονικού ναρκωτικού και μετά από διάφορες περιπλανήσεις στο ναρκωτικό έκσταση, στα ψυχεδελικά και χημικά ναρκωτικά, οι εταιρείες παρήγαγαν την μεθαδόνη. Να λοιπόν η νέα γενιά των ναρκομανών που ονομάζονται μεθαδομανείς.

Στριμώχνονται στα κέντρα χορήγησης της μεθαδόνης και περιμένουν  τη σωτήρια μέρα της κρατικής πλέον χορήγησης του νέου αυτού ναρκωτικού που φαίνεται να είναι ηπιότερο της ηρωίνης αλλά προς Θεού όχι ακίνδυνο.

  Η σκληρή απεξάρτηση που εφαρμόζουν διάφορα ειδικά συμβουλευτικά  κέντρα   όπως το «ΑΛΛΑΓΗ ΖΩΗΣ» τηλ 2392062515  που λειτουργεί στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και φαίνεται ότι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ίσως δεν αποτελεί πρώτη επιλογή των κρατικών φορέων με αποτέλεσμα να μετατρέπονται οι χρήστες σε μακροχρόνιους  καταναλωτές  Μεθαδόνης ή άλλων ηπιότερων ναρκωτικών με φυσικό επακόλουθο την νέα τους  εξάρτησή.  


Ο Κων/νος Τζέκης είναι Αντιστράτηγος εα της ΕΛΑΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια