Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δέκα αγνοούμενοι από σύγκρουση αντιτορπιλικού του αμερικανικού Ναυτικού με δεξαμενόπλοιο στη Σιγκαπούρη

Ένα πολεμικό του αμερικανικού ναυτικού υπέστη ζημιά από σύγκρουση με εμπορικό πλοίο ανατολικά της Σιγκαπούρης σήμερα, είπε το αμερικανικό Ναυτικό.


Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν πέντε ναύτες, ενώ αγνοούνται ακόμη δέκα.

Σε ανακοίνωσή του, το Ναυτικό είπε ότι το αντιτορπιλικό Τζον Μακέιν συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο Alnic MC ενώ το πρώτο "μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη".

"Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά", είπε το Ναυτικό, προσθέτοντας ότι διεξάγεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το αντιτορπιλικό πλέει μόνο του προς το πλησιέστερο λιμάνι χωρίς την βοήθεια σωστικών.

«Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια του πλοίου και του πληρώματος» δήλωσε ο αρχηγός των Ναυτικών Επιχειρήσεων, στρατηγός Τζον Ρίτσαρντσον.

Το δεξαμενόπλοιο, που μεταφέρει ενίοτε και χημικά, ονομάζεται Alnic MC και φέρει σημαία της Λιβερίας.

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ονομάστηκε προς τιμήν του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν, πιλότο του Ναυτικού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Μετά την κατάρριψη του αεροπλάνου του, ο Μακέιν παρέμεινε όμηρος στο Βιετνάμ για πεντέμιση χρόνια. Πρόσφατα ο γερουσιαστής διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου και τώρα υποβάλλεται σε θεραπεία.

"Η Σίντι και εγώ έχουμε τους ναυτικούς της Αμερικής στο USS John S McCain στις προσευχές μας απόψε. Εκτιμούμε τις προσπάθειες των πληρωμάτων για έρευνα και διάσωση", είπε σε ανάρτησή του στο Twitter ο γερουσιαστής.

πηγή: Πρώτο Θέμα

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια