Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όλα όσα πρέπει να κάνετε τις ημέρες του καύσωνα για την προστασία των παιδιών σας!


Στις ζεστές αυτές μέρες του φετινού καλοκαιριού, θα πρέπει να προστατέψουμε τον οργανισμό μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους κινδύνους των υψηλών θερμοκρασιών.

Ειδικότερα στην περίπτωση των παιδιών, οι γονείς θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή, προφυλάσσοντάς τα κατάλληλα.

Μία από τις βασικότερες ανάγκες κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα είναι η επαρκής πρόσληψη υγρών για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού. Έτσι, μπορεί να εξασφαλιστεί η βέλτιστη λειτουργία του, η πρόληψη των συμπτωμάτων αφυδάτωσης και η αποτελεσματική ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Επομένως, οι γονείς θα πρέπει να υπενθυμίζουν τακτικά στα παιδιά να πίνουν επαρκείς ποσότητες υγρών, αλλά και να τους προσφέρουν υγιεινές επιλογές. Σε αυτές, περιλαμβάνεται πρωτίστως το νερό, που θα πρέπει να είναι το ρόφημα «πρώτης επιλογής». Επιπλέον, το γάλα και οι φυσικοί χυμοί φρούτων χωρίς προσθήκη ζάχαρης μπορούν να συνεισφέρουν σημαντικά στην ημερήσια πρόσληψη υγρών, αρκεί να μην καταναλώνονται σε αντικατάσταση του νερού.

Αντίθετα, θα πρέπει να αποφεύγονται «φτωχές» θρεπτικά επιλογές, όπως τα αναψυκτικά, τα φρουτοποτά και οι χυμοί με πρόσθετη ζάχαρη, τα οποία φορτώνουν το διαιτολόγιο του παιδιού με υψηλά ποσά ζάχαρης και «κενές» θερμίδες.

Τέλος, η αυξημένη κατανάλωση ποικιλίας φρούτων και λαχανικών μέσα στη μέρα, μπορεί να ενισχύσει την πρόσληψη υγρών, εμπλουτίζοντας παράλληλα τη διατροφή των παιδιών με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξή τους.


Πηγή: neadiatrofis.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια