Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το πρώτο δικέφαλο δελφίνι αλιεύτηκε από ψαράδες στην Ολλανδία


Το πρώτο που έχει καταγραφεί ποτέ στον κόσμο, σύμφωνα με τους ερευνητές, αποτελεί το δικέφαλο δελφίνι που αλιεύτηκε από ψαράδες στα ανοικτά των ακτών της Ολλανδίας!

Οι ψαράδες σοκαρίστηκαν όταν έπιασαν αυτό το δελφίνι με τα δύο κεφάλια. Σύμφωνα με μια έκθεση από το New Scientist, οι ψαράδες τράβηξαν φωτογραφίες από το σπάνιο αυτό δελφίνι, που σύμφωνα με τις πληροφορίες τους ήταν νεκρό και το πέταξαν πίσω στη θάλασσα αφού νόμιζαν ότι ήταν παράνομο να το κρατήσουν.


Αργότερα έδειξαν τις φωτογραφίες τους στους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρότερνταμ. Ο καθηγητής Erwin Kompanje είπε ότι θα ήθελε να ήταν σε θέση να εξετάσει το παράξενο αυτό ζώο, αλλά τουλάχιστον μπορούσε να μάθει μερικά στοιχεία γι’ αυτό από τις φωτογραφίες του.

Το ζώο έχει ένα σώμα με δύο πλήρως ανεπτυγμένα κεφάλια, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι αυτή είναι άλλη μια περίπτωση σιαμαίων.

«Η ανατομία των κητοειδών θηλαστικών είναι εντυπωσιακά διαφορετική από αυτή των χερσαίων. Πολλές από τις διαφορές τους είναι άγνωστες. Η προσθήκη μιας επιπλέον υπόθεσης σ’ αυτά τα εννέα είδη φέρνει περισσότερες γνώσεις σχετικά με το θέμα αυτό», δήλωσε ο Erwin. Ο Erwin είπε επίσης ότι τα δίδυμα πέθαναν λίγο μετά τη γέννησή τους.


«Τα κανονικά δίδυμα είναι εξαιρετικά σπάνια στα κητώδη. Δεν υπάρχει αρκετός χώρο στο σώμα του θηλυκού για να δώσει χώρο σε περισσότερα από ένα έμβρυα», είπε.

Κλείνοντας τη συνέντευξή του επεσήμανε πως αυτή είναι μια από τις σπάνιες περιπτώσεις σιαμαίων θηλαστικών, όμως δεν γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτά τα είδη επειδή γεννιούνται στη θάλασσα και δεν βρίσκονται ποτέ.


Πηγή: diaforetiko.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια