Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μικρά μυστικά για να διαλέγετε πάντα τα καλύτερα φρούτα!


Το να επιλέξετε τα καλύτερα φρούτα, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Και πολλές φορές, δεν διαλέγουμε το καλύτερο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια μυστικά, για να διαλέξετε το καλύτερο φρούτο.

Αρχικά, να έχετε στο μυαλό σας ότι τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα μεν, όχι παραγινωμένα δε. Εκτός και αν τα προορίζετε για μαρμελάδα. Επίσης, όταν τα αγοράζετε να προσέχετε να μην είναι αφυδατωμένα, να διατηρούν το χρώμα τους, να μυρίζουν και να μην είναι χτυπημένα.

Ας δούμε παρακάτω κάποια φρούτα και πώς να διαλέξετε το καλύτερα:

Πεπόνι

Αν και δεν είναι εύκολο, φροντίζουμε να διαλέγουμε πεπόνι με έντονη μυρωδιά, χωρίς μαλακά σημεία ή ρωγμές στο φλοιό του. Επίσης, αν είναι βαρύ, σημαίνει ότι είναι γλυκό.

Kαρπούζι

Δύσκολο πράγμα να μη σας βγει… μάπα το καρπούζι. Ένα μυστικό είναι να το χτυπήσετε ελαφριά περίπου στη μέση. Αν ο ήχος που θα κάνει το καρπούζι είναι βαθύς κι υπόκωφος σημαίνει ότι είναι ώριμο. Αν ο ήχος του είναι σύντομος και κοφτός είναι ένδειξη ότι το καρπούζι είναι άγουρο.

Βερίκοκα

Tα βερίκοκα αποκτούν το χρώμα τους πριν την τελική ωρίμανση. Οπότε, στην επιλογή τους, κοιτάτε αν έχουν το χαρακτηριστικό άρωμα και να μην είναι πολύ σκληρά.

Κεράσια

Προσέχετε τα κοτσάνια τους να είναι πράσινα και όχι ξερά. Επίσης, να είναι καθαρό το χρώμα τους, να μην είναι μαλακά και να μην έχουν αλλοιώσεις στη σάρκα.  Αν τα θέλετε πολύ γλυκά, επιλέξτε εκείνα που είναι πιο σκουρόχρωμα. Ωστόσο, να ξέρετε ότι χαλάνε πιο γρήγορα.


Σταφύλια

Προσέχετε οι ρώγες να έχουν μέτριο μέγεθος, ζωηρό και ομοιόμορφο χρώμα. Επίσης, το κοτσάνι τους να είναι πράσινο.

Ροδάκινα

Προσέχετε να είναι ελάχιστα μαλακά όταν τα πιέζετε, να έχουν το χαρακτηριστικό τους άρωμα και να μην υπάρχουν κηλίδες ή χτυπήματα.

Φράουλες

Προσέχετε να μην είναι πολύ ώριμες. Πρέπει να έχουν ζωηρό κόκκινο χρώμα και έντονο άρωμα.


Πηγή: mothersblog.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια