Έτσι κάνουν οι πιγκουίνοι πρόταση γάμου στη σύντροφό τους!


Οι πιγκουίνοι, το θαλάσσιο αυτό πτηνό, είναι υπέροχα πλάσματα όχι μόνο για την εμφάνισή τους αλλά και για τους τρόπους τους.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κοινωνικά και οικογενειακά έχουν πολλές συνήθειες, παράδοξες για το ζωικό βασίλειο γενικότερα.


Μία από αυτές έχει να κάνει με την επιλογή της συντρόφου. Γιατί οι άνθρωποι μπορεί να προσφέρουν λουλούδια και κοσμήματα στη σύντροφό τους, κάνοντας πρόταση γάμου, αλλά οι πιγκουίνοι δίνουν… βότσαλα!


Ο αρσενικός πιγκουίνος ψάχνει ολόκληρη την παραλία για το τέλειο βότσαλο και στη συνέχεια το προσφέρει στην καλή του, την οποία έχει επιλέξει για να κάνει μαζί της οικογένεια. Συγκεκριμένα το αφήνει στα πόδια του θηλυκού και εάν εκείνη το πάρει και το βάλει στη φωλιά της σημαίνει ότι δέχεται την πρότασή του, ενώ εάν το αγνοήσει εκείνος πρέπει να ψάξει για άλλη… μαμά για τους απογόνους του.


Τα βότσαλα, μάλιστα, είναι τόσο σημαντικά για τους πιγκουίνους που τα αρσενικά δίνουν μάχη συχνά μεταξύ τους προκειμένου να κάνουν την πιο ωραία επιλογή. Είναι σύμβολα αγάπης και χρησιμεύουν επίσης ως ειλικρινή δώρα μεταξύ τους.


Διαφορετικές φυλές πιγκουίνων συναντιούνται και ζευγαρώνουν σε άγρια και διαφορετικά κλίματα σε όλο τον κόσμο, αλλά όλοι μοιράζονται τον ίδιο στόχο: Να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερους απογόνους.


Πηγή: perierga.gr
_