Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης: Δεκατρείς επιπλέον ¨εντολές ¨ για τη μείωση των τροχαίων και των περιστατικών πνιγμών λουομένων στις παραλίες



Η Ομάδα Υψηλής Αστυνόμευσης παταθέτει τις προτάσεις της για τη μείωση των τροχαίων και των θανάτων που προέρχονται από πνιγμό.



Κάθε Αστυνομική Διεύθυνση μπορεί να προβεί στην κατάρτιση αστυνομικής διάταξης που , εξειδικεύοντας και στηριζόμενη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής , να ρυθμίσει θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη .


 Δυστυχώς οι αστυνομικές διατάξεις   , είναι πλέον ..... ¨ξεχασμένες ¨.
Παρά ταύτα και όσον αφορά την προσπάθεια , μη εμφάνισης τροχαίων ατυχημάτων  και περιστατικών πνιγμών λουομένων , απλές « κινήσεις » - όπως οι κατωτέρω – που δεν κοστίζουν , μπορεί να συμβάλλουν καθοριστικά στην μείωσή τους .

Εφαρμόστε τις  και θα δείτε !!

Για την μείωση των  τροχαίων ατυχημάτων .  

Αστυνομικοί  των υπηρεσιών τροχαίας με πολιτικά  , έξω από τα κατ/ματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ή μέσα σε αυτά , κινούμενοι και επί του οδικού δικτύου με συμβατικά αυτοκίνητα .  Σκοπός τους , ο εντοπισμός θαμώνων που βρίσκονται ή ρέπουν  σε κατάσταση μέθη και πρόκειται να επιβιβαστούν και οδηγών που επιδίδονται σε επικίνδυνη οδήγηση επί των οδών οι οποίοι , στην θέα των περιπολικών , συμμορφώνονται για λίγο .

 Να θεσπιστεί ξεκάθαρα με σχετική νομοθεσία ότι , ο συνοδηγός οχήματος  που γνωρίζει ότι ο οδηγός είναι μεθυσμένος και παρ’ όλα αυτά δέχεται να επιβιβαστεί , να είναι συνυπαίτιος κατά 50% σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ( υπάρχει σχετική απόφαση του  Δ΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου)

Το ίδιο να ισχύσει και για τους ιδιοκτήτες ή τους υπεύθυνος των κατ/των υγειονομικού ενδιαφέροντος  ( μπαρ , καφέ μπαρ , κέντρων διασκέδασης κτλ )  , όταν θαμώνας καίτοι εμφανώς μεθυσμένος , συνέχισε να του χορηγεί αλκοόλ με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε τροχαίο αργότερα  . ( αστική ευθύνη )

Οι υπεύθυνοι κάθε εκδήλωσης  σε κέντρα διασκέδασης και σε λοιπούς χώρους , να γνωρίζουν υποχρεωτικά από την προηγούμενη ημέρα  στο Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα , ώρα έναρξης , πρόσωπα και είδος εκδήλωσης .

Οι εργοδότες  , οι επιχειρηματίες και ειδικά οι προϊστάμενοι στο δημόσιο ( στο ίδιο πνεύμα ) να καθίσταται υπεύθυνοι  όταν πρόσωπο που εργάζεται στην επιχείρησή τους ή στην υπηρεσία τους  , εμπλακεί  σε τροχαίο χωρίς να έχει άδεια οδήγησης  και τούτο , κατά την προσέλευσή του η κατά την αναχώρησή του από την εργασία .

Να συγκροτούνται μικτά συνεργεία τροχονομικού ( και άλλων ) ελέγχων ,  από ώρες 04.00 έως 07.00 , οπωσδήποτε τα Σάββατα και τουλάχιστο δύο φορές την εβδομάδα με βάση την χαρτογράφηση των σημείων όπου έχουν λάβει χώρα τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα  .

Η πολιτεία να βρει τρόπο για  συνεχής εκπαίδευση και διαπαιδαγώγηση των ανθρώπων όλων των 
 ηλικιών για θέματα ασφάλειας και πρόληψης δυστυχημάτων στους δρόμους .
Να εξεταστεί το μέτρο τους κλεισίματος όλων των ¨νυκτερινών ¨ κατ/των  υγειονομικού ενδιαφέροντος ( μπαρ και αμιγή ) την 05.00 πρωινή.

Μετρά για , και στις Παραλίες :
 
Όπως κάθε χρόνο ορίζουμε  την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων και την προσφορά υπηρεσιών στους λουόμενους, με τις γαλάζιες σημαίες , έτσι να οριστούν   - με σήμανση -  και οι παραλίες  που θα  έχει απαγορευτεί ( πέραν των γνωστών περιπτώσεων όπως π.χ  στα  μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων κ.α ) από το Λιμενικό η κολύμβηση για λόγους ασφάλειες των και τούτο σε βαθμό πλημμελήματος .

Αναφορικά με την  ναυαγοσωστική επίβλεψη η εκάστοτε Δημοτική Αρχή , να  έχει “κλείσει” το θέμα με την ανάδοχο εταιρεία , κάθε χρονιά , για την επόμενη χρονιά και όχι για την τρέχουσα

Κάθε χρόνο τον Μάιο σε κοινή σύσκεψη οι   Λιμενικοί να  ενημερώσουν  τους δήμους για τις υποχρεώσεις τους . Τα πρακτικά δε , να υπογράφονται από όλους τους παρευρισκομένους στην σύσκεψη .

Κοινές περιπολίες Λιμενικών και αστυνομικών σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες και όχι μόνο , που διαθέτουν πισινά , προκείμενου διαπιστωθεί η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ( όχι ο σερβιτόρος και ναυαγοσώστης )  .Τήρηση σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα , βιβλίου ξενοδοχειακών μονάδων όπου να εμφαίνεται η ύπαρξη και πότε έγινε ο έλεγχος των κολυμβητικών δεξαμενών .

Σε περίπτωση που σε παραλία αναρτηθεί κόκκινη σημαία , τούτο να το πράττει η Λιμενική Αρχή  και οι παραβάτες να προσάγονται  στο Τοπικό Λιμενικό Τμήμα ( απείθεια )

Μην ξεχνάτε ότι , κάθε θανατηφόρο τροχαίο  , κάθε πνιγμός σε παραλία ,  που ενδεχομένως μπορούσατε να αποτρέψετε εάν λαμβάνατε μέτρα που μπορείτε να λάβετε – όπως τα ανωτέρω – θα συνιστά βάρος στην συνείδησή  σας .
Εκτός εάν , δεν έχετε συνείδηση. 

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια