Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έτσι θα κάψεις θερμίδες στην παραλία!


Διακοπές σημαίνει ατελείωτες ώρες στην παραλία αραγμένος σε μία ξαπλώστρα!

Γιατί, όμως, δεν εκμεταλλεύεσαι το χρόνο αυτό για να περάσεις καλά στην παραλία και να γυμναστείς περνώντας ακόμη καλύτερα, χωρίς να νιώθεις επιπλέον τύψεις και ενοχές;

Οι φυσικές δραστηριότητες στην παραλία είναι πολλές και άκρως διασκεδαστικές:

SUP

Standup paddle-boarding είναι το πλήρες όνομά του και σίγουρα θα έχετε δει κάποιον στη θάλασσα να τραβά κουπί όρθιος σε μια σανίδα. Πέρα από διασκεδαστικό και -κάτι σαν- surf, το SUP βοηθά στη βελτίωση της ισορροπίας, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών και στην αντοχή του πάνω κορμού. Πριν πάρετε κουπί, καλό θα ήταν να κάνετε ένα μάθημα εισαγωγής για να μάθετε τα βασικά.

Σπριντ στην άμμο

Αν το τρέξιμο σε ανηφόρα σας φαίνεται δύσκολο, τότε τα σπριντ σε αμμόλοφους (ή απλά στην άμμο) θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε. Το τρέξιμο στην άμμο γυμνάζει τα πόδια με διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι σε ταρτάν, καίει μπόλικες θερμίδες και αυξάνει την αντοχή.


Κυκλική προπόνηση

Δεν χρειάζεστε εξοπλισμό για μια σούπερ προπόνηση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το σώμα σας και λίγο χώρο. Και στην παραλία θα βρείτε πολύ. Σχεδιάστε ένα μεγάλο κύκλο, τοποθετήστε 10 πέτρες στις άκρες του σε ίσες αποστάσεις και «ονομάστε» κάθε πέτρα με μια άσκηση που δε χρειάζεται εξοπλισμό, καθίσματα, προβολές, πουσάπς, άλματα, jumping jacks, burpees, σανίδες, κοιλιακούς, βυθίσεις κοκ. Αφού κάνετε ζέσταμα, ξεκινήστε τον κύκλο κάνοντας 20 επαναλήψεις ή 45’’ για κάθε άσκηση ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και ύστερα προχωρώντας στην αμέσως επόμενη. Κάντε 2-4 κύκλους.

Surf

Στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, ούτε να έχουμε τα κύματα της Χαβάης, όμως σε κάποια νησιά/περιοχές (π.χ. Ικαρία, Βουλιαγμένη και αλλού) τα κύματα είναι μια χαρά για να κάνετε την αρχή και να… λαχανιάσετε. Η ετοιμασία για να «πάρετε» το κύμα απαιτεί μπόλικο κουπί με τα χέρια, ισορροπία και σταθεροποίηση κορμού. Εξίσου απαιτητική είναι και η διατήρηση της όρθιας θέσης πάνω στη σανίδα.


Κανώ/καγιάκ

Αν σας αρέσει να είστε… πάνω από το νερό αντί για μέσα, τότε το κανώ/καγιάκ είναι ένας σούπερ τρόπος για να διασκεδάσετε και να γυμναστείτε στη θάλασσα. Και τα δύο εστιάζουν στην εκγύμναση των κοιλιακών και του πάνω κορμού, ενώ ανάλογα την ένταση με την οποία «τραβάτε» κουπί αυξάνονται και οι καύσεις. Μην ανησυχείτε αν δεν έχετε δικό σας κανώ/καγιάκ. Θα βρείτε να νοικιάσετε σε κάθε οργανωμένη παραλία.

Beach Volley

Υπάρχει λόγος που οι αθλητές/τριες του εν λόγω σπορ έχουν κορμάρες. Το beach volley γυμνάζει… τα πάντα: έχει άλματα, σπριντ, βουτιές, «καρφιά», καθίσματα και στροφές κορμού. Βρείτε γήπεδο, πολλές παραλίες έχουν, μπάλα και άτομα για παιχνίδι και η ώρα θα περάσει χωρίς να το καταλάβετε.

Beach soccer

Έτερο διασκεδαστικό -αν και αμιγώς «αντρικό»- παραλιακό σπορ, το οποίο εγγυάται καύσεις και αυξημένη δυσκολία κινήσεων, λόγω σπριντ και τρεξίματος στην άμμο. Αν θεωρείτε ότι δεν το ’χετε πάντως με γυμνά πόδια, καλύτερα να φορέσετε παπούτσια προς αποφυγή τραυματισμών.


Κολύμπι

Τι πιο απλό, τι πιο αποδοτικό, τι πιο ευχάριστο από τις απλωτές στη θάλασσα. Η αντίσταση του νερού, με ή χωρίς βατραχοπέδιλα, και ο αερόβιος χαρακτήρας του εγγυώνται ολοκληρωμένη εκγύμναση για κάθε μυϊκή ομάδα και βελτίωση της αντοχής.

Ρακέτες

Σπάνε νεύρα, αλλά αν βρείτε χώρο μακριά από λουόμενους, θα διασκεδάσετε και θα γυμνάσετε χέρια, πόδια και κορμό. Όσο πιο «καρφωτές» οι μπαλιές, τόσο ανεβάζετε την ένταση και τον αριθμό των θερμίδων που καίτε.


Πηγή: in2life.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια