Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αστυνομία προετοιμάζεται για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς - Δικαστικοί κλητήρες με στολή

Η φωτο από έξωση στην Ισπανία - Προσεχώς και στην χώρα μας
Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. Γράφαμε στο παρελθον στο bloko.gr ότι η πλέον πολύτιμη υπηρεσία των κυβερνήσεων της μιας και δύο φορες αριστερα είναι ότι εξασφάλισε ένα
υπερπολύτιμο αγαθό που αποτελεί conditio cine qua non και προϋπόθεση - εφαλτηριο για τον ερχομό της εποχής της ανάπτυξης. Κι αυτό το αγαθό δεν είναι άλλο  από εκείνο της ασφάλειας και κυρίως της κοινωνικής γαλήνης.

Γιατί μέσα σε ένα ταραχώδες περιβάλλον κοινωνικών συγκρούσεων, κανείς δεν επενδύει. Δημιουργήθηκε το αναπτυξιακό εργασιακό υβρίδιο με το "χαμήλωμα" των μισθων και το ψαλίδισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, ώστε η ξενη και ντοπια μπουρζουαζία να δημιουργήσει μια Ελλάδα παράδεισο αλλά όχι για τους Έλληνες ή τουλάχιστον, για την συντριπτική πλειοψηφία τους.

Μέχρι εδώ καλά κι ευκολα. Άλλο όμως ο μισθός και άλλο η κατοικία. Σε λίγες ημέρες η Ελλάδα θα κληθεί να ζήσει τον εφιάλτη της έξωσης και εκει ακριβώς βρισκεται το μεγάλο ερώτημα για την κυβέρνηση. Θα μπορέσει να ξεπεράσει τον σκόπελο, διατηρώντας την έστω κι επίπλαστη αλλά υπαρκτη- οφέλιμη για τους επενδυτες ειρήνη;

Και που εμπλέκεται η αστυνομία σε όλα αυτά, θ' αναρρωτηθεί κανείς; Η ΕΛΑΣ προορίζεται ν' αποτελέσει τον επαχθή κι επονείδιστο στη συνειδηση του κόσμου πολιορκητικό μηχανισμό του Κράτους και δικαίως ή αδίκως, θα σηκώσει όλο το άχθος και τον αφορισμο της έξωσης καθιστωντας και προσδίδοντας στον αστυνομικό ένα σύγχρονο νεολογισμό- ορισμό του δήμιου.

Για το συγκεκριμένο λόγο ήδη λένε πηγές ενημέρωσης του bloko.gr γίνονται οι πρώτες προετοιμασίες- σχέδια για την αποτελεσματική (sic) διαχείριση μιας υψηλής έντασης και διάρκειας κρίσης, είτε πρόκειται για μεμονωνένα κρουσματα απειλών, είτε για μαζικότερου χαρακτήρα κινητοποιήσεις.

Το αρμόδιο κυβερνητικο επιτελείο της προπαγάνδας ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, διοχέτευσε δια του ηλεκτρονικού Τύπου διαρροές για επικείμενες το Σεπτέμβρη 5.000 εξώσεις αμέσως μόλις ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, προετοιμάζοντας τη δημόσια συνείδηση με ισχυρές δόσεις μιθριδατικού αποπροσανατολισμού. 

Όπως ήδη εκτιμάται, οι εξώσεις δεν θα είναι τόσες πολλές στον πρωτο μήνα εφαρμογής του αδηφαγου συστηματος και ίσως να κυμανθούν γύρω ή λίγο πάνω από το 10% της αριθμητικής προπαγανδας.  Οι πρώτοι πλειστηριασμοί δεν αναμένεται να θίξουν το δημόσιο αίσθημα, καθως στο συστημα έχουν μπεί -όχι τυχαια αλλά σκόπιμα- περιπτώσεις ιδιοκτήτων κόκκινων κατοικιών που ο μέσος πολίτης έχει ήδη καταδικάσει ως συνυπαίτιο για τη δική του οικονομική κατατρακύλα στα τελευταία 8 χρόνια των μνημονίων και του σκληρού μονεταρισμού.

Έτσι όμως θα χαλιναγωγηθει και αποχαυνωθεί η κοινωνική συνείδηση όταν το συστημα εισχωρήσει σε πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οικονομικά ασθενέστερων συνοικιών και ανοίξει τις πόρτες ακόμη και των πρώτων κατοικιών, η αξία των οποίων δεν θ' αποτιμάται με τις εμπορικές αξίες που έχουν καταρρεύσει, αλλά με τις αντικειμενικές που διατηρούνται ανεξήγητα υψηλές. Και ο οξύμωρος "σολοικισμός" στο όλο διαλεκτικό σχήμα έξωσης- εκποίησης είναι πως οι τιμές εκκίνησης στον πλειστηριασμό θα είναι οι ισοπεδωμένες εμπορικές.

Έτσι μέσω του μιθριδατισμού και την υπερπήδηση του πρώτου και μεγάλου σκοπέλου των πρώτων εξώσεων, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ελέγξει τις αντιδράσεις και σε ατομικό και σε μαζικό επίπεδο. Ο αστυνομικός όμως που θα συνοδεύει τον δικαστικό κλητήρα και υπό την παρουσία- απειλή του οποίου θα συντελείται η έξωση ενίοτε και με τη βία, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί ακόμη το ύψος και ο βαθμός της κλιμάκωσης της, θα αποτελέσει το κόκκινο πανί, καθως σ' αυτόν θα βλέπει ο κάθε σπιτονοικοκύρης τον υπαίτιο της εκπαραθυρωσης του.

Όπως προαναφέραμε, η αστυνομία προετοιμάζεται κρυφά αλλά εντατικά ... δια παν ενδεχόμενο, ενώ και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος βρίσκεται στα μετόπισθεν, στην περίπτωση που εξαπολυθεί κύμα επιθέσεων από χακερ για την προσβολή της πλατφόρμας.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια