Πάτρα: Τι έδειξαν οι μετρήσεις για τη διασπορά αμιάντου από την κατάρρευση υπόστεγου στο παλιό λιμάνι


«…δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του αέρα από ίνες αμιάντου και δεν υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, δεδομένου ότι όλες οι τιμές ήταν κάτω των ορίων που θέτει η ισχύουσα Νομοθεσία",
αυτή είναι το συμπέρασμα των ατμοφαιρικών μετρήσεων που έγιναν το περασμένο Σάββατο, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας μετά την φονική κατάρρευση του υπόστεγου στο κτίριο, οπου στεγάζονται τα παλαιά κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Η μέτρηση έγινε το περασμένο Σάββατο, από διαπιστευμένο εργατήριο που εδρεύει στον "Δημόκριτο" προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς ινών αμιάντου στην ατμόσφαιρα. Από το καρκινογόνο υλικό ήταν κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου η στέγη που κατέρρευσε.

Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη σύσκεψη του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, εληφθη μεταξύ άλλων η επανάληψη των μετρήσεων σε διάστημα δυο εβδομάδων από την πρώτη καταγραφή.

Η ανακοίνωση του ΟΛΠΑ:

Ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ στη συνέχεια της τακτικής πληροφόρησης που πραγματοποιεί μετά την κατάρρευση του Υπόστεγου Νο 4 ενημερώνει ότι το διαπιστευμένο εργαστήριο, το οποίο πραγματοποίησε τις ατμοσφαιρικές μετρήσεις το πρωί της 5/8/2017, σε διάφορες θέσεις, 8 περιμετρικά του Υπόστεγου και 2 επί της οδού Όθωνος Αμαλίας, μας απέστειλε εγγράφως αργά την Τετάρτη το απόγευμα την μελέτη με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών μετρήσεων καθώς επίσης και την αξιολόγησή τους, στο συμπέρασμα της οποίας αναφέρονται  επί λέξει τα εξής :«…δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του αέρα από ίνες αμιάντου και δεν υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, δεδομένου ότι όλες οι τιμές ήταν κάτω των ορίων που θέτει η ισχύουσα Νομοθεσία.»

Ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ, θα συνεχίσει να ενημερώνει έγκαιρα, έγκυρα και υπεύθυνα τους συμπολίτες μας, για τις ενέργειες που έχουν σχέση με το ατυχές και τραγικό συμβάν της κατάρρευσης του Υπόστεγου στην θέση 4.

 πηγή: tempo24_