Έτσι θα πετύχεις το τέλειο ξύρισμα!


Το ξύρισμα είναι πολύ σημαντικό και καθημερινό για μια καλή εμφάνιση.

Θες να έχεις κάθε φορά τέλειο αποτέλεσμα με απαλή επιδερμίδα, λιγότερους ερεθισμούς και καθόλου ατυχήματα;

Μπορεί να γίνει, αρκεί να ακολουθήσεις μερικές απλές συμβουλές:
  1. Πριν το ξύρισμα, άπλωσε τον αφρό ή το ζελέ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να μαλακώσουν τα γένια σου.
  2. Δοκίμασε να ξυριστείς κατά τη διάρκεια του ντους ή αμέσως μετά. Οι ζεστοί ατμοί, ανοίγουν τους πόρους και διευκολύνουν το ξύρισμα.
  3. Μπορείς να απλώσεις μια ζεστή, βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπο για λίγα λεπτά πριν το ξύρισμα για ανοίξουν οι πόροι του δέρματος και να νιώσεις αμέσως ένα αίσθημα χαλάρωσης.
  4. Επένδυσε σε ένα καλό ξυράφι και βούρτσα για καλύτερα αποτελέσματα και μην χρησιμοποιείς μιας χρήσης ξυραφάκια,  γιατί και κακό στο περιβάλλον κάνουν και δεν παρέχουν βαθύ ξύρισμα.
  5. Σιγουρέψου ότι η λεπίδα στο ξυραφάκι σου είναι κοφτερό, για να αποφύγεις τα τραυματισμούς και κοκκινίλες στο δέρμα σου.
  6. Να ξυρίζεσαι πάντα με τη φορά των τριχών και όχι κόντρα για να μην έχεις ερεθισμούς.
  7. Να ξεκινήσεις από τις ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, όπως ο λαιμός και μετά να προχωρήσεις.
  8. Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ακμής, καλό θα ήταν πριν το ξύρισμα να εφαρμόσεις ειδική κρέμα στο πρόσωπό σου για να γίνει πιο εύκολο.
  9. Μετά το ξύρισμα να ξεπλένεις πολύ καλά το πρόσωπό σου με κρύο νερό για να κλείνουν καλύτερα οι πόροι του δέρματος.
  10. Ανάλογα με τον τύπο δέρματός σου, επέλεξε ένα aftershave balm χωρίς αλκοόλ ώστε και να εμποδίσεις τυχόν μολύνσεις και να έχεις ένα υγιές και νεανικό πρόσωπο.


Να θυμάσαι ότι η συχνότητα του ξυρίσματος εξαρτάται από την ποιότητα και πυκνότητα της τριχοφυΐας που έχεις. Να επιλέγεις τα σωστά προϊόντα για το ξύρισμά σου, να αφιερώνεις τον απαιτούμενο χρόνο είτε κατά τη διάρκεια του ντους ή μετά για τέλεια επιδερμίδα.


Πηγή: manslife.gr
_